<

Скільки газу потрібно Волині, щоб не мерзнути зимою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:33 | 7.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні
20140408095801

Зима в Україні, і на Волині також,  обіцяє бути у прямому значенні слова «холодною».

Причиною цього є воєнні дії на Сході країни, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Про це під час брифінгу сьогодні, 7 жовтня, повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Кудрявцев.

З його слів, через війну на Сході із ладу вийшла низка провідних теплових станцій країни, а також припинили власну діяльність вугільні шахти, що знаходяться у зоні АТО. Саме тому, на думку посадовця, немає інакшого виходу, як «затягнути паски» і серйозно зайнятись економією електроенергії та газу. Це необхідно для того, аби пережити зиму.

Перші «плоди економії» волиняни «збирають» уже сьогодні: внаслідок кризи гарячу воду у області подають лише по суботах та неділях. А тим часом, у зв’язку зі скороченням світлового і теплового дня, кількість спожитої енергії стрімко зростає.

Перший заступник наголосив, що в Україну газ не постачають уже з літа цього року.

«Ми живемо лише на газ, який встигли видобути до війни. Або на так звані «реверси» від братніх країн. Утім, аби вдало закінчити опалювальний сезон Волині необхідно від 5 до 7 мільярдів кубів газу. Тож ми уклали контракт з Норвегією на поставку 3 мільярдів кубометрів газу. Йдуть переговори про відновлення постачання газу з РФ», – зазначив Сергій Кудрявцев.

Також він звернувся до волинян із проханням максимально зменшити споживання електроенергії у так звані години пік: з 18 до 21 години й з 9 до 11.

«Вимкніть зайвий телевізор чи лампу. Якщо кожен це зробить, ми значно зекономим електроенергію і таким чином посилимо енергонезалежність країни. Наголошую, ми перебуваємо у стані війни», – резюмував він і наголосив, що держава працює над тим, щоб електроенергія була в квартирах волинян.

Зі слів Сергія Кудрявцева, у 20 числах жовтня в Україну, зокрема й на Волинь, «приїде» закуплене з ПАР вугілля.

До слова, завдяки бойлерам та газовим колонкам, на Волині зекономили понад 500 тисяч кубометрів газу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок