<

Сільського голову у Ковельському районі зловили на «відмиванні» понад 380 тисяч гривень

08:04 | 29.02.2024 / Новини / , /
Перегляди
249
/ Коментарі відсутні

Сільському голові та директору приватного підприємства у Ковельському районі повідомили про підозру заподіянні шкоди місцевому бюджету на понад 380 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба Волинської обласної прокуратури.

Керівник обласної прокуратури повідомив одному із сільському голові з Ковельського району про підозру у службовому підробленні та розтраті чужого майна у великих розмірах, вчиненій шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану (ч.1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, очільник громади у грудні 2023 року за результатами тендеру уклав із приватним підприємством договір про поставку генераторів.

Попри те, що товар навіть не був увезений в Україну, посадовець підписав усі необхідні документи, які свідчили про його одержання – і на їх підставі суб’єкту господарювання були виплачені кошти з бюджету громади.

Згодом вони із директором підприємства-постачальника, аби приховати оборудку, оформили ще і договір відповідального зберігання неіснуючих генераторів.

За процесуального керівництва Ковельської окружної прокуратури директору приватного підприємства також повідомлено про підозру у вчиненні цих злочинів.

Досудове розслідування: Ковельське РУП ГУНП в області.

Довідково:

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота