<

Схрон зброї та майже 6 мільйонів доларів готівкою: у Дніпрі затримали зловмисників

11:42 | 6.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
328
/ Коментарі відсутні

Поліція затримала у Дніпрі членів організованого злочинного угруповання, у яких вилучили повний схрон зброї та майже 6 мільйонів доларів готівкою.

Про це у повідомляє пресслужба Нацполіції.

Поліцейська спецоперація за участі близько 100 правоохоронців тривала дві доби. Проведено 16 обшуків, затримано трьох осіб, які підозрюються у торгівлі зброєю та боєприпасами і відмиванні грошей.

В одному з гаражних кооперативів міста поліцейські управління КОРД заблоковували автомобіль «Toyota Highlander» та затримали фігурантів, причетних до вказаних злочинів.

Спільниками виявились троє жителів Дніпра: організатор та двоє виконавців. У ході обшуків за місцями мешкання, в гаражах та в автомобілях «бізнесменів» слідчі вилучили арсенал зброї, боєприпасів та вибухових речовин: 21 пістолет, 7 пістолетів-кулеметів, 14 рушниць, 5 гвинтівок, 10 автоматів Калашникова, близько 25 тисяч набоїв різного калібру та пакування, 36 протитанкових гранатометів, 76 гранат, димові шашки та інші речові докази. Крім цього, у зловмисників вилучено великі суми грошей: 5,7 мільйона доларів, майже 50 тисяч євро, понад 700 тисяч гривень, а також п’ять автомобілів преміум-класу.

Усі учасники організованого злочинного угруповання затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання зброї та боєприпасів), та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою. Також розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці продовжують заходи щодо причетності до вказаного кримінального правопорушення інших осіб та каналу надходження боєприпасів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя