<

«Шлях додому»: МВС України представило фільм про повернення до життя звільнених з полону бійців

02:37 | 19.08.2024 / Новини / , /
Перегляди
74
/ Коментарі відсутні

Міністерство внутрішніх справ України представило фільм про повернення полонених українських військових додому та їхню реабілітацію.

Про це повідомили в МВС, передає Укрінформ.

У відомстві поінформували, що після повернення в Україну визволених бійців одразу ж доправляють до медичного закладу для оперативного огляду, особливо важких госпіталізують для надання невідкладної медичної допомоги.

Після огляду й гігієнічних заходів захисники вечеряють, у подальшому на них чекають реінтеграційні й постізоляційні заходи в медцентрах МВС, зокрема відновлення документів і реабілітація під наглядом психологів й інших провідних спеціалістів. Оборонці проходять огляд терапевта, стоматолога та хірурга.

Наразі з російського полону вдалося повернути 699 бійців системи Міністерства внутрішніх справ України. Про це повідомив очільник МВС Ігор Клименко під час спільного брифінгу з представниками Міністерства оборони України, СБУ, ГУР, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, СЗР, Уповноваженим Верховної Ради з прав людини.

Під час останнього обміну, який відбувся 17-го липня, вдалося повернути додому 95 Героїв, серед них – 21 нацгвардієць та 5 прикордонників. Більшість з них знаходилася у російському полоні з 2022 року.

Після того, як бійці опиняються на Батьківщині – їх одразу ж передають в медичний заклад для оперативного огляду. У разі потреби особливо важких госпіталізують для надання невідкладної медичної допомоги.

Після проходження лікарського огляду та гігієнічних заходів наших Героїв чекає вечеря. Далі – реінтеграційні та постізоляційні заходи в медцентрах МВС України, зокрема відновлення документів та реабілітація під наглядом психологів й провідних спеціалістів. Огляд терапевта, стоматолога, хірурга.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок