<

Шістьох українських моряків звільнили з полону нігерійських піратів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:17 | 30.01.2021 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

30-го січня з піратського полону звільнили шістьох українських моряків.

Про це на своїй сторінці в інстаграмі повідомив президент Володимир Зеленський, – передає УНІАН

За його словами, йдеться про членів екіпажу судна Stevia, яких півтора місяця утримували в піратському полоні в Нігерії.

“Наші громадяни в безпеці, чекаємо на їхнє якнайшвидше повернення на батьківщину. Дякую українським дипломатам та всім, хто був причетний до звільнення наших співвітчизників”, – написав глава держави. 

Нагадаємо, 16 грудня 2020 року пірати у Гвінейській затоці біля берегів Нігерії напали на суховантаж STEVIA і взяли в полон 8 членів екіпажу, у тому числі 6 громадян України.

Власником судна є албанська компанія.

За даними порталу для моряків Seafarers Journal, на атакованому у водах Гвінейської затоки судні Stevia перебували 15 членів екіпажу. Озброєні пірати взяли в заручники 8 членів екіпажу і зникли в невідомому напрямку.

До редакції морського порталу тоді написала дочка одного із захоплених моряків. За її інформацією, на судні батько працює старшим помічником капітана і він точно серед заручників.

Вона уточнила, що з 8 заручників – 6 українців (капітан, старший помічник, 2-й помічник капітана, старший механік, електромеханік і вайпер).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота