<

Щомісячну допомогу від ЄС спрямують на соцвиплати й енергосектор — Стефанішина

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:10 | 23.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
102
/ Коментарі відсутні

Макрофінансову допомогу в обсязі 1,5 млрд євро на місяць, яку отримуватиме Україна від Європейського Союзу наступного року, спрямують на соціальні виплати та підтримку енергетичного сектору.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“Ці кошти спрямовуватимуться в державний бюджет України на покриття нестачі – це соціальні та пенсійні виплати. Також ми сподіваємося, що частина коштів щомісяця йтиме на відновлення пошкоджень, спричинених ракетними обстрілами рф, зокрема в енергетичній інфраструктурі”, – сказала урядовець.

Стефанішина зазначила, що до кінця року спільно з ЄС планується забезпечити всі енергетичні об’єкти необхідними для швидкого відновлення матеріалами.

За її словами, щомісячний транш у розмірі €1,5 млрд є результатом більш ніж піврічних переговорів, і це вже шоста програма макрофінансової допомоги Україні від ЄС.

“Це програма макрофінансової допомоги, у межах якої Європейська комісія виступає гарантом цих коштів. Вони кредитні, але кредитна ставка дуже низька, навіть символічна. Це єдиний надійний і продуктивний механізм, який не створюватиме додаткового навантаження на бюджет після перемоги або після освоєння цих коштів”, – наголосила віцепрем’єр-міністр.

Крім того, за її словами, підтримку Україні нададуть США (у розмірі $1,2 млрд), а також МВФ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Липня, Субота
26 Липня, П’ятниця