<

Щомісячно заробляли пів мільйона гривень: на Волині викрили злочинну групу, яка виготовляла амфетамін

13:39 | 13.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
1421
/ 1 коментар

Поліцейські викрили діяльність організованої злочинної групи, яка діяла у Волинській області. Зловмисники налагодили механізм виготовлення та реалізації на території Західної України наркотичних засобів і психотропів (амфетаміну) в особливо великих розмірах. Їхній заробіток становив понад 500 000 гривень щомісячно.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Організував злочинну діяльність 38-річний лучанин. Він керував роботою групи, розподіляв наркотичні і психотропні речовини, відповідав за поділ коштів, отриманих від незаконної діяльності, між «робітниками», а також забезпечував транспортом та надавав різні вказівки для конспірації.

До незаконного промислу він залучив трьох спільників, у них були чітко розподілені ролі. Так, 41-річний мешканець Луцького району завідував роботою нарколабораторії та, маючи знання у хімії, виготовляв психотропну речовину (амфетамін). Наркоцех він організував у своєму ж будинку.

29-річний лучанин збував психотропи роздрібними партіями, а 21-річний мешканець Луцька отримував великі партії наркотичних речовин, фасував та передавав організатору, або ж реалізовував їх за його вказівкою.

За місцем проживання та перебування фігурантів провели ряд санкціонованих обшуків . Вилучено майже два кілограми речовини, схожої на амфетамін, обладнання для її виготовлення – скляні ємності, пластиковий посуд та каністри, електронні ваги, прекурсори та різні хімічні речовини тощо; декілька транспортних засобів, блокноти із записами протиправної діяльності та значні суми грошових коштів. До слова, один кілограм наркотичної речовини був захований прямо у стіні помешкання лаборанта.

Все це скерували на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Вартість вилученого сягає понад мільйон гривень.

Окрім того, поліцейські з’ясували, що орієнтовний дохід від незаконної реалізації заборонених речовин за цінами «чорного ринку» становив 500 000 гривень на місяць.

Тепер протиправну діяльність наркоділків поліцейські припинили, а всіх учасників групи затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Організатору та лаборанту угрупування вже оголошено про підозру за ч. 3 ст. 307, двом наркокур’єрам – за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжних заходів – тримання під вартою.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота