<

Ще чотирьох українських дітей вдалося повернути додому

20:17 | 21.10.2023 / Новини / , /
Перегляди
70
/ Коментарі відсутні

На підконтрольну територію України вдалося повернути ще чотирьох українських дітей.

Про повернення трьох дітей повідомив омбудсман Дмитро Лубінець. Водночас керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у своєму телеграмі написав про поверення чотирьох дітей.

Уповноважений Верховної ради з прав людини не надав подробиць, звідки саме повернулися діти.

Він зазначив, що це повернення вдалося здійснити завдяки співпраці з Orphans Feeding Foundation, зокрема співзасновницею організації Маріам Ламберт. Також Лубінець подякував за долученість NGO Heroiam Slava та благодійному фонду “Посмішка ЮА”.

Єрмак розповів, що в Україну повернулися 17-річна дівчина та троє хлопчиків — шести, трьох та дев’яти років. Вони вже вдома, разом зі своїми рідними.

В одному випадку матір і син не бачилися з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Родина проживала на території Херсонщини, а з початком війни жінка-військовослужбовиця перейшла в розпорядження військової частини та пішла захищати Україну. Її неповнолітній син залишився вдома з бабусею та дідусем.

Росія окупувала частину Херсонщини. Мати не могла евакуювати сина, потрапила в полон. Згодом жінку вдалося звільнити й вона почала шукати свого сина. Україні вдалося його знайти та повернути з родичами.

Інший хлопчик до початку війни, маючи вроджені проблеми зі здоров’ям, перебував у закладі на Херсонщині, де його готували до операції в Охматдиті. Через вторгнення рф батькам дитини довелося евакуюватися, а хлопчик потрапив в окупацію. Разом з іншими дітьми його примусово вивезли до Криму. Зараз, після тривалої розлуки, родина знову разом.

Третій хлопчик опинився в Брянський області рф, у дитячому будинку. Його бабуся не здавалася і разом з українською владою шукала дитину, яка зараз уже з нею. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок