<

“Схеми смотрящого Венгрина” – як розпоряджаються вугіллям із шахт Львівсько-Волинського басейну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:39 | 11.04.2018 / Новини / /
Перегляди
85
/ Коментарі відсутні

Смотрящий Андрій Венгрин розкрадає державні кошти за рахунок махінацій з вугіллям на підприємстві “Львівська вугільна компанія”.

В редакцію інтернет-видання БУГ звернулися інсайдерські джерела з проханням розмістити листи працівників ПАТ “Львівська вугільна компанія”, в яких розповідають про схеми, за якими працює Андрій Венгрин, який відомий як “смотрящий” у Львівсько-Волинському регіоні від Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

У листах зазначається, що Венгрин контролює процес з видобутку, погрузки, відвантаження і збуту незаконно видобутої продукції, а також оперує готівковими коштами, які отримані від реалізації енергетичних відходів виробництва (аргіліту), вугільної продукції з оборудків та махінацій на Львівських шахтах та копальнях ДП “Волиньвугілля”

Він масово звозить на “ЛВК” породу та аргіліт, які збагачуються “його методом”.

Аргіліт, який являється тонкими відходами від збагачення рядового вугілля, завозиться автотранспортом на підприємство із золою 18%, змішується із концентратом і породою та вантажиться у вагони для відправлення на Калушську та Бурштинську ТЕС. За рахунок породи та аргіліту кількість рядовго вугілля збільшується на 60%.

Венгрин за місяць поставляє на Калушську ТЕС 40 тисяч тонн вугілля. Враховуючи ціну за одну тонну (2415 грн), то порахувавши маємо 96 мільйонів 600 тисяч гривень. А це фактично бюджетні кошти, які заплачені за породу, а не за вугілля, яке повинно збагачуватися на фабриці.

На “ЛВК” він вантажить у вагони аргіліт, собівартість якого 110 гривень за тонну. Таким чином заробляє на одній тонні 2305 гривень і відправляє його на Калушську ТЕС як концентрат із золою 23%, а в документах це проходить як тонкі відходи.

Така ж схема запроваджена Венгриним і на Бурштинській ТЕС.

На сьогоднішній день ПАТ “ЛВК” не в змозі проводити роботи по збагаченню рядового вугілля по причині 100% зносу обладнання, відсутності технології збагачення. На відділенні навантаження прогнили регілля, які тримають бункера з готовою продукцією-концентратом і ледь не завалюються.

Та Венгрин придумав “свою технологію збагачення”. Він розкрадає та відмиває державні кошти, незаконно видобуває та збуває аргіліт, завантажує вугілля в вагони “пирогами”, так званим концентратом (порода-аргіліт-шламоконцентрат-концентрат) і відвантажує їх через фабрику споживачам.

Окрім цього, скуповує вугілля із Львівських шахт та шахти “Бужанська” ДП “Волиньвугілля”, де на посаду директора він поставив “свою людину”. Там вже проведена оборудка по закупці вживаного гірничо-шахтного обладнання, як по ціні нового.

Вищезгадані факти відомі усім працівникам фабрики, – пишуть у листі.

Зазначається, що Венгрин в компанії офіційно не влаштований і юридично не має до неї ніякого відношення, однак “завів” на фабрику своїх людей. так званих “спеціалісти”, які не мають ніякого відношення до збагачення рядового вугілля та не мають навіть відповідної освіти.

За словами працівників, т.в.о. генерального директора “ЛВК” Володимир Постоленко діє в інтересах Венгрина і з’являється на підприємстві край рідко. Про усі махінації з вугіллям знає і міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, і перший заступник губернатора Львівської облдержадміністрації Ростислав Землинський. І в правоохоронних органах є певні особи, які “кришують” вищезгадану діяльність.

Лист був направлений на адресу Президента України, Прем’єр-Міністра, Генерального прокурора України, глави НАБУ, Глави СБУ, Міністра енергетики та вугільної промисловості, народних депутатів та у відповідні державні та правоохоронні органи Львівської області.

Разом із тим від керівництва ПАТ “Львівська вугільна компанія” тим же органам був надісланий лист-спростування, в якому йдеться про факти зловживання в недобросовісних цілях ім’ям трудового колективу підприємства.

Повідомляється, що згадані листи були надіслані анонімно, без підпису і не встановленими особами та відомості у вигляді “бруду” не відповідають дійсності та мають на меті дестабілізувати діяльність підприємства.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер
8 Травня, Середа