<

Як жителі села Піща традиційно відзначили День села

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:28 | 9.07.2015 / Шацьк /
Перегляди
39
/ Коментарі відсутні

На слов’янське свято Івана Купайла, свято Сонця, зрілості літа та зелених  покосів, жителі села Піща традиційно відзначили День села.

Щирі вітання для мешканців села та гостям свята лунали від сільського голови Івана Бранчука, голови Шацької райдержадміністрації Ігоря Корольчука та голови районної ради Сергія Віннічука, а також помічника народного депутата Степана Івахіва – Володимира Бащука, – повідомляє Шацька РДА,

Розпочалося святкування спортивним заходом – футболом між двома затятими командами – піщанською та шацькою. У запеклому двобої з рахунком 1:0 перемогу здобули господарі поля. Активно брали участь діти у різноманітних конкурсах, танцях та іграх, веселилися та раділи святу.

Насичений українськими народними, автентичними купальськими та естрадними піснями організували для глядачів директор Піщанського сільського Будинку культури Валентина Будько спільно з музичним керівником Іриною Будько.

У виконанні сільських артистів звучали запальні українські пісні, народні твори і, звичайно, купальські пісні, під час виконання яких дівчата запрошували до хороводу усіх гостей свята. Загалом організатори радували глядачів понад тридцятьма вокальними номерами!

Після концерту учасники заходу розігрували лотереї. Головний приз – овочева електросушарка, презентована від народного депутата Степана Івахіва – дісталася жительці с.Піща Ірині Писачук. Також було розіграно 20 кг свіжої риби (по 5 кг на 4 учасників) від спонсорів – підприємства «Шацьк-риба».

Містичні герої зі сцени щиро вітали глядачів зі святом, а потім під купальські піснеспіви запрошували до хороводу усіх бажаючих. Завершилося дійство традиційним купальським обрядом – дівчата пускали у воду вінки із запаленими свічками, а тим часом хлопці вправно підпалили велике купальське вогнище.

Чи знайшов хто цвіт папороті, яке, за народним повір’ям, має принести  багатстсво й надприродні вміння, на святкуваннях так і не зізналися.

DSC_0281
DSC_0266
DSC_1631
DSC_1568




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Травня, Субота
10 Травня, П’ятниця