<

Шацького лісника звільнили: перевозив цигарки через кордон і користувався підробленим документом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:50 | 15.01.2020 / Шацьк / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Лісівника ДП «Шацьке учбово-дослідне лісове господарство» судитимуть за переправу контрафактних цигарок та використання підробленого документа.

Про це інформує прокуратура Волинської області.

Прокуратура скерувала до суду матеріали щодо зловживання впливом та використання підробленого документа майстром лісу Піщанського лісництва ДП “Шацьке учбово-дослідне лісове господарство”.

Лісоохоронець, співпрацюючи із прикордонниками, вирішив налагодити схему переміщення із Республіки Білорусь в Україну контрафактних цигарок.

Прикордонники під час патрулювання “не знаходили” цигарки в місцях їх незаконного переміщення поза пунктами пропуску через кордон.

Лісник встановив знайомому, який переміщував цигарки, таксу – 750 грн за ящик (50 блоків). 4-го червня 2019 року він одержав за переміщення п’яти ящиків 3750 грн.

Окрім того, придбавши у вересні 2018 року автомобіль “АUDI А4” на іноземній реєстрації, він купив підроблене свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерний знак і використовував їх.

Нині майстра лісу обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, а також у використанні завідомо підробленого документа (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 369-2 та ч. 4 ст. 358 КК України).

З роботи його звільнено. За вчинення таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання до 5 років позбавлення волі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер
8 Травня, Середа