<

На Волині судили 30-річного чоловіка, який «став опікуном» дитини, щоб виїхати за кордон

21:10 | 14.04.2024 / Шацьк / /
Перегляди
448
/ Коментарі відсутні

Уродженець Дніпропетровщини задля виїзду за кордон купив підроблені документи, які свідчили про опікунство над малолітньою дитиною. Але перетнути кордон через «Ягодин» чоловік не зміг та змушений буде заплатити 136 тисяч гривень штрафу.

Про це стало відомо з вироку Шацького районного суду, пишуть Волинські Новини.

На лаві підсудних опинився тридцятирічний уродженець села Широке Криворізького району Дніпропетровської області Владислав. Чоловік – неодружений, має вищу освіту та працює продавцем.

Торік у травні через телеграм він домовився про виготовлення на його ім’я документів, які б давали право виїхати з України. Для цього Владислав Л. надав свої персональні дані та переказав 114 тисяч гривень.

Невстановлена особа виготовила підроблені офіційні документи, зокрема інформаційний лист з недостовірними відомостями про те, що Владислав Л. має право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

Також були виготовлені два підроблені рішення виконавчого комітету Саксаганської районної ради з недостовірними відомостями: про надання малолітній статусу дитини позбавленої батьківського піклування та про те, що дитина тимчасово влаштована в сім’ю до Владислава Л.; про призначення його опікуном малолітньої.

Отримавши на руки документи, 8-го червня чоловік намагався перетнути кордон через пункт пропуску «Ягодин». Але під час контролю прикордонники зрозуміли, що надані Владиславом Л. документи підроблені.

Уродженець Дніпропетровщини визнав свою вину під час судового засідання. Суд оштрафував чоловіка на 136 тисяч гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок