<

Для шацьких студентів провели екскурсію на Володимир-Волинському лісокомплекс

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:18 | 25.02.2016 / Шацьк /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

Навчальна екскурсія проводилась з інціативи викладача Панасюк Н.В для груп БО-21, БО-31 і ЛЗ-42.

Метою здійснення екскурсії було ознайомлення з роботою лісокомплексу, вивчення основних технологічних моментів, ознайомлення з номенклатурою продукції первинної деревообробки, засвоєння теоретичних знань з обліку готової продукції на практиці, – пишуть у газеті “Студентський вісник”.

До складу лісокомплексу входить дільниця розкряжування і навантаження деревини та дільниця розпиловки деревини.
З верхніх складів лісопродукція вивозиться на нижній склад в напівхлистах і сортиментах автомобілями марки ЗІЛ-131 та Урал з самонавантажувальними пристроями (маніпуляторами).

Нижній склад призначений для приймання, зберігання і первинної обробки деревини, а також відвантаження готової продукції споживачам. Під первинною обробкою мають на увазі операції по механічній обробці напівхлистів і круглих лісоматеріалів, де визначається їх сорт, розміри і якість.

Сортування колод проводиться за допомогою поздовжнього транспортеру Б-22У. Цей транспортер переміщає колоди від обробного майданчика до штабелів де вони подаються в кармани-накопичувачі для навантаження в залізничні вагони та на автомобільний транспорт консольнокозловими кранами ККС–10 та ККЛ– 2, до яких прикріплені електронні ваги для зважування лісоматеріалів.

Частина сортиментів з нижнього cкладу поступає в цех переробки деревини для виготовлення товарної продукції.

На лісокомплексі підприємства задіяний електронний облік деревини, що дає змогу приймати лісопродукцію, яка була вивезена з верхніх складів та реалізувати її в подальшому споживачам. Внесені облікові дані про марковану деревину зберігаються в пам’яті КПК (кишеньковий персональний комп’ютер) і центральній базі даних електронного обліку деревини. Це дає змогу встановити легальність лісопродукції та контролювати весь рух деревини від місця заготівлі до реалізації її споживачам.

Зустрів нас і супроводжував під час подорожі начальник лісокомплексу, наш випускник, Кушнірчук Ігор Євгенович. Він розповідав нам про технологію виготовлення лісопродукції, її обробку, місце зберігання, використання основних засобів праці. Студенти детально оглядали об’єкти вивчення, задавали масу запитань. На які Ігор Євгенович відповідав з не аби яким задоволенням. Цікаво було спостерігати за роботою самого обладнання на лісокомплексі .

Також , ми оглянули страусину ферму , яка розміщується поруч з лісокмплексом . Виявилось , що страусиний бізнес – прибуткова справа. Деякі студенти 42 групи , задумались над такою перспективою.

На цьому екскурсія не закінчилась, ми відправились до Зимненського Святогорського Успенського монастира – це жіночий монастир , що розташований в селі Зимне , що поблизу Володимира . Екскурсовод розповіла нам про створення Успенського монастиря князем Володимиром, він належить до найдавніших пам’яток України . Монастир в Зимному-осердя Волинського православ’я. За даними монастир створений у 992 році. У монастирі зберігається Чудотворна ікона Зимненської Божої Матері. В 988 р. візантійською принцесою Анною вона була перевезена для укладання шлюбу Анни – доньки імператора , з Великим Київським князем Володимиром – хрестителем України – Русі. Згодом Володимир подарував ікону новоствореному монастирю. Також , відомо , що ця ікона , ніби володіє цілющими здібностями-зцілює людей від різних хвороб . Найбільше отримували зцілення від ікони незрячі , ті , що за певних причин перестали бачити . Взагалі , монастир вразив своєю красою та помпезністю.

cAFX3Pqu6s8
DwrvTb1_dog
gYbe5V8iz4w




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота