<

Браконьєрів, які ловили рибу сітками на Шацьких озерах, піймали «на гарячому»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:13 | 4.07.2020 / Шацьк / , /
Перегляди
8
/ коментарі 2

1-го липня на озері Люцимер поблизу селища Шацьк під час рейду рибпатрульні виявили трьох чоловіків, які ловили рибу з дерев’яного човна трьома мисиновими сітками.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

На порушників склали протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Зокрема один з порушників притягується за подібне порушення вдруге. Матеріали справ готують до передачі в суд для притягнення громадян до відповідальності. Заборонені знаряддя лову вилучили.

Пізніше під час обстеження цієї водойми виявили безгосподарське майно. З озера вилучили чотири заборонених знарядь. У сітках знаходилось чимало риби, яку відпустили у водойму. Попередили збитків на суму 1290 грн.

А під час обстеження на озері Пулемецьке поблизу села Пулемець Шацького району викрили чоловіка, який ловив рибу з дерев’яного човна забороненим знаряддям. За допомогою ліскової сітки порушник встиг виловити 14 рибин.

На цьому ж озері виявлили та вилучили шість безгосподарських сіток, у яких була риба.

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 “Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд”. Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр карася сріблястого становить 30 грн, ляща – 301 грн, краснопірки – 141 грн.




коментарів: 2
  1. Хай легалізуються в промисловий вилов риби.і будуть в законі,як це поширено в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота