<

СБУ затримала старосту одного із селищ на Київщині, який надавав військам рф маршрути доріг для наступу на столицю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:19 | 21.02.2023 / Новини / , , /
Перегляди
316
/ 1 коментар

СБУ викрила ще одного ворожого поплічника у Київській області. Ним виявився староста селища Озера Гостомельської громади, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників та запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

Правоохоронці встановили, що 24-го лютого минулого року він зорієнтував на місцевості окупаційні угруповання рф під час їхнього наступу на Київ, повідомляє пресслужба СБУ.

Саме він надав рашистам маршрути доріг для просування їхніх військових колон у напрямку столиці через Гостомель та Мощун. У подальшому зрадник супроводжував російські батальйонно-тактичні групи, які штурмували обидва українських селища і намагались прорватися до Києва.

Також під час захоплення частини регіону він отримав від агресора автомат АК-74С та нарукавну пов’язку білого кольору, як розпізнавальний знак російських окупантів.

У такому “вигляді” особисто брав участь у патрулюванні місцевих населених пунктів і “зливав” до штабу загарбників адреси помешкань українських патріотів.

Крім того, він організовував “розквартирування” особового складу зс рф в оселях людей, які виїхали з району, а також передавав загарбникам комунальний автотранспорт.

Після звільнення регіону зрадник залишився у селищі, сподіваючись уникнути правосуддя. Співробітники СБУ затримали посадовця за місцем його проживання поблизу Гостомеля.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота