<

СБУ затримала інформаторів фсб, які шукали «слабкі місця» в обороні Слов’янська

07:39 | 9.03.2024 / Новини / , /
Перегляди
59
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки знешкодила на Донеччині інформаторську групу фсб. Затримали двоє зловмисників, які брали участь у підготовці бойових операцій рф проти Сил оборони в районі Слов’янська.

Щоб спланувати повітряні атаки на місто, окупанти сподівались отримати від своїх поплічників орієнтовні геолокації зенітно-ракетних комплексів ЗСУ, повідомляє СБУ.

Крім того ворог намагався отримати координати українських систем реактивної артилерії, у тому числі типу HIMARS. Також у зоні особливої уваги загарбників були опорні пункти та блокпости на підступах до райцентру.

У разі отримання ключових розвідданих рашисти хотіли знайти «слабкі місця» в обороні міста та «врахувати» їх під час нових масованих штурмів на цьому напрямку.

Правоохоронці затримали російських інформаторів. Ними виявились двоє місцевих жителів – працівник комунального підприємства та безробітний. На початку цього року вони вийшли на російську спецслужбу через свого знайомого – бойовика окупаційних угруповань Південного військового округу рф.

Комунікацію між собою підтримували через відеодзвінки у месенджері.

Для конспірації учасники інформаторської групи діяли окремо один від одного. А розвіддані збирали під час поїздок на власних авто вздовж прифронтової території, де приховано фіксували «потрібні» об’єкти.

При обшуках у затриманих вилучено мобільні телефони, які вони використовували для спілкування з агресором та чорнові «звіти» для фсб. Також в одного із фігурантів виявлено 90 набоїв до автомата АК-74.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

Затримані перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років тюрми.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота