<

СБУ викрила зрадника, який допоміг завербувати коригувальника ударів по Яворівському полігону

18:14 | 26.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
211
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки зібрала доказову базу на колишнього лідера забороненої партії Руський блок, який співпрацює з країною-агресором. Зловмисник допоміг ФСБ знайти й завербувати агента, який надалі скоригував атаку РФ по Яворівському полігону у березні 2022 року.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Влітку 2022 року Служба безпеки затримала цього коригувальника у Львові. Ним виявився місцевий житель, колишній співробітник радянського КДБ, з яким ексочільник Руського блоку познайомився ще під час проживання в місті.

Наразі затриманий перебуває під вартою, а його приятель з Криму продовжує підривну діяльність проти України.

За даними слідства, ворожий пособник тривалий час проживав у Львові та за завданням російських спецслужб займався створенням осередків прокремлівської політсили.

У 2013 році переїхав на територію Криму, де залишився після захоплення РФ півострова і почав сприяти загарбникам у війні проти України. Перебуваючи там, зловмисник публічно вихваляє режим Путіна та воєнні злочини росіян проти цивільного населення України.

Фігурант регулярно публікує у власному телеграм-каналі прокремлівські дописи, в яких виправдовує збройну агресію росії та захоплення частини території України. Крім того, зрадник є частим гостем в ефірах окупаційного “інформагентства” News Front, яке росіяни створили у Криму для поширення ворожої пропаганди.

Слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • пособництво державі-агресору;
  • виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників.

Оскільки зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Криму, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, в березні минулого року внаслідок ракетного обстрілу Яворівського полігону у Львівській області загинули понад 30 людей

В червні 2023 року СБУ спіймала агентів росії, які шпигували за ЗСУ на Яворівському полігоні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота