<

СБУ викрила нові схеми для ухилянтів, серед затриманих – воєнком, який вимагав хабарі за бронювання від призову

23:09 | 21.02.2024 / Новини / , /
Перегляди
448
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки України (СБУ) викрила ще 5 схем для ухилянтів. Серед затриманих – воєнком, який вимагав хабарі за бронювання від призову.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“У результаті комплексних заходів у різних регіонах України затримано організаторів оборудок. Вони пропонували військовозобов’язаним уникнути призову на підставі підроблених документів або допомагали ухилянтам перейти кордон поза пунктами пропуску”, – пише пресслужба.

Вартість “послуг” становила до 10 тисяч доларів.

Полтавська область

Викрито голову районного військкомату, який вимагав гроші з керівників підприємств, зокрема місцевих агрокомпаній. За хабарі обіцяв забронювати від призову.

Вінниця

Затримано двох посадовців військово-лікарської комісії, які продавали своїм клієнтам фіктивні довідки про “погане” здоров’я. Підробку використовували для “списання” з військового обліку та незаконного виїзду за межі України.

Дніпро

Затримано адвоката, який за гроші вносив персональні дані ухилянтів до списків благодійних фондів. Після цього інформацію про клієнтів подавали до системи “Шлях” як водіїв міжнародних рейсів.

Закарпаття

Викрито трьох місцевих жителів, які переправляли ухилянтів до сусідньої країни Європейського союзу.

“Щоб вивести потенційних призовників за межі України, фігуранти спочатку підвозили їх до прикордонної річки, а потім показували водний “маршрут” до зарубіжної країни. Гідрокостюми входили у вартість “послуг”, – пише СБУ.

Львівська область

“На гарячому” спіймали двох ділків, які пропонували потенційним призовникам приховано виїхати за межі нашої держави як водії волонтерської організації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя