<

СБУ викрила друга Медведчука, який готував матеріали для Кремля

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:12 | 28.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
675
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки України затримала політтехнолога, друга розшукованого нардепа від ОПЗЖ Медведчука Михайла Погребинського.

За інформацією журналіста Андрія Цаплієнко, політолога затримали після обшуку 26-го березня, передає Gazeta.ua.

«Після вчорашнього обшуку було затримано проросійського політолога Михайла Погребинського, який часто виступав на російських пропагандистських каналах.

Політолога пов’язують із олігархом Медведчуком, з яким він підтримував дружні стосунки. Михайла Погребинського підозрюють у державній зраді і незаконному збагаченні», – розповів журналіст.

Як згодом стало відомо, слідчі не затримували Погребського, а лише обшукали його квартиру. Погребинський тривалий час підтримував товариські стосунки із кумом президента рф нардепом-втікачем Віктором Медведчуком.

Погребинський є засновником та керівником ГО «Київський центр політичних досліджень та конфліктології».

Слідчі відзначають, що ця громадська організація на постійній основі вивчала настрої українців, які в подальшому передавались до росії для планування політики щодо України.

Зазначається, що під час обшуку у Погребинського виявили сфальсифіковані результати опитування, де нібито 46% українців підтримуюють президента рф володимира путіна.

Також українські правоохоронці повідомляють, що ГО Погребинського готувала та передавала до рф аналітику щодо найбільш вагомих подій в Україні. А сам Погребинський готував та передавав до рф поради щодо інформаційних спецоперацій проти України.

Читайте також:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер