<

СБУ спільно з ГУР атакували один із найбільших металургійних комбінатів росії

17:32 | 24.02.2024 / Новини / , , /
Перегляди
211
/ Коментарі відсутні

Співробітники Служби безпеки України спільно з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України в ніч проти 24-го лютого атакували Новолипецький металургійний комбінат.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на свої джерела.

Як зазначив наш співрозмовник, після потужних вибухів на Новолипецькому металургійному комбінаті почалася масштабна пожежа й евакуація всього персоналу заводу.

Безпілотники СБУ й ГУР поцілили в установки, призначені для первинного охолодження неочищеного коксового газу. Ураження цих об’єктів, за даними джерела, призведе до зупинення всього виробничого процесу металургійного комбінату на довгий час.

Це один із найбільших металургійних комбінатів росії. Він працює на військово-промисловий комплекс рф і виконує велику кількість державних замовлень.

Сировина із цього підприємства йде на виготовлення російських ракет, артилерії, безпілотників тощо. Тому для України це законна ціль, вважає джерело.

Наш співрозмовник каже, що до недавнього часу на Новолипецькому металургійному комбінаті виробляли сировину для російських компаній, що займаються ядерною зброєю та балістичними ракетами.

Власником ураженого комбінату є наближений до володимира путіна російський олігарх Володимир Лісін. За оцінками російського Forbes, він входить у трійку найбагатших людей рф.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Липня, Субота
26 Липня, П’ятниця