<

СБУ проводить безпекові заходи на території Корецького Свято-Троїцького монастиря та приміщень Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:50 | 22.11.2022 / Новини / , , /
Перегляди
183
/ Коментарі відсутні

22- листопада Служба безпеки України проводить обшуки на території жіночого монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері у селі Серники Зарічненського громади, у Корецькому Свято-Троїцькому монастирі та на території приміщень Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ, що на Рівненщині.

Обшуки проводять в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні, повідомили у пресслужбі СБУ Рівненської області.

Зокрема, враховуючи збройну агресію Росії, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян.

Тож вказані заходи проводяться для:

  • недопущення використання релігійних громад в якості осередку «русского міра»;
  • перевірки даних про використання приміщень монастирів для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо;
  • убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:

  • проводять огляд вказаних території та приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів;
  • здійснюють перевірку осіб на предмет їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

Нагадаємо, Служба безпеки України проводить безпекові заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота