<

СБУ повідомила про підозру військовому, який брав участь у невдалій спробі переманити російський літак

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:41 | 21.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
1772
/ Коментарі відсутні

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому виконувачу обов’язків командира однієї з частин Сил спеціальних операцій Роману Червінському. Він брав участь у невдалій операції, яка призвела до обстрілу аеродрому на Кіровоградщині.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Червінського підозрюють у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу). За це загрожує до 12 років ув’язнення.

За даними слідства, Червінський разом з іншими людьми вирішив провести операцію та заволодіти літаком повітряно-космічних сил рф. російський пілот нібито погодився перейти на бік України. Однак операція провалилася.

Правоохоронці кажуть, що ворог отримав дані про розміщення на аеродромі «Канатове» українських літаків та військових. Тож самовільні дії Червінського призвели до ракетного обстрілу аеродрому «Канатове» влітку 2022 року, йдеться в повідомленні. 

Тоді загинув командир військової частини, ще 17 українських військових зазнали поранень. Також були повністю знищені 2 бойові винищувачі Повітряних сил, а злітна смуга, техніка та будівлі зазнали значних пошкоджень.

Також у СБУ наголошують, що операція проводилася без погодження з ними та іншими державними органами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя