<

Ринок землі: опублікували проект закону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:09 | 21.09.2019 / Новини / /
Перегляди
4
/ коментарів 5

20 вересня з’явився текст законопроекту про ринок землі.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Документ опублікували на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Пропонується, що набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення можуть громадяни України, українські юридичні особи, а також територіальні громади та держава.

“Іноземці та особи без громадянства можуть набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення в порядку спадкування за законом, але зобов’язані здійснити їх відчуження протягом одного року з дня набуття права власності”, — йдеться в документі.

Сукупна площа земельних ділянок, які перебувають у власності громадянина або юридичної особи України (з урахуванням пов’язаних осіб) у межах однієї області не повинна перевищувати 15% земель сільськогосподарського призначення такої області та 0,5% земель сільськогосподарського призначення України.

“Порушення вимог цієї частини є підставою для відмови у державній реєстрації права власності на земельну ділянку”, — вказано в законопроекті.

Також пропонується, що “переважне право купівлі земельної ділянки сільськогосподарського призначення має її орендар, за умови сплати ним ціни, за якою вона продається”.




коментарів: 5
  1. Щось мені здається, що будемо ми батраками. І тепер тебе зможуть застрілити як зайця, як що ступиш на чуже поле.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця