<

Румуни заблокували ще один пункт пропуску для українських вантажівок

16:11 | 18.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
41
/ Коментарі відсутні

Рух через пункт пропуску «Дякове» для українських вантажівок ускладнився через блокування напрямку на території Румунії.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, пише Українська правда.

За словами офіцера, 18-го січня від Прикордонної поліції Румунії надійшла інформація про блокування напрямку перед пунктом пропуску «Халмеу», що навпроти українського «Дякове» в Закарпатській області.

Учасники акції – представники агросектору та автоперевізники блокують рух для вантажівок. О 10.30 учасники цих дій перекрили проїзд автошляхом до кордону великою сільськогосподарською технікою.

«Причини та орієнтовна тривалість таких дій не повідомлялися. Прикордонники України здійснюють взаємодію з румунськими колегами щодо подальших пропускних операцій для вантажівок.

За наявною інформацією значної черги з вантажних транспортних засобів на території Румунії в напрямку України поки не відмічається.

Також відмітимо, що в пункті пропуску «Дякове» для вантажних транспортних засобів на виїзд з України діє «Є-черга». На даний час в ній зареєстровано близько 600 автомобілів», – повідомив Андрій Демченко.

Рух на в’їзд з України вантажних транспортних засобів румунська сторона тимчасово призупинила з метою недопущення блокування проїзду інших категорій транспорту. Також на даний час здійснюється пропуск вантажівок, які прямують на територію України. Проте ускладнення руху може виникнути в обох напрямках.

Пропуск легкових автомобілів, пасажирських та автобусів здійснюється в звичайному режимі.

Нагадаємо, румунські аграрії досі перекривають рух для вантажівок на пунктах пропуску «Сірет» та «Вікову-де-Сус», вони заявляють, що український імпорт заблокував порт Констанца та знизив ціни на сільськогосподарську продукцію у Чорноморському регіоні.

У понеділок Міністерство сільського господарства Румунії та фермери, які блокують кордон з Україною, досягли угоди, в результаті якої кілька вимог протестувальників були задоволені.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота