<

Румунські фермери розблокували рух вантажівок через пункт пропуску «Сірет – Порубне»

16:42 | 20.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
17
/ Коментарі відсутні

Румунські фермери розблокували пункт пропуску «Сірет – Порубне». Рух вантажівок вільний і на вʼїзд, і на виїзд з України.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на Держприкордонслужбу.

Для вантажівок діє електронна черга.

У пʼятницю, 19-го січня, фермери припинили блокувати пункт пропуску «Вікову-де-Сус», що навпроти українського «Красноїльська». Проте фури через цей пункт можуть їхати тільки порожніми.

Заблокованим залишається пункт «Халмеу – Дякове».

Кілька днів тому румунський уряд погодився компенсувати фермерам збитки, завдані імпортом з України, зокрема маркувати зернові та інші товари, а також вести електронний моніторинг опломбування за допомогою GPS у порту Констанци. Один із представників фермерів на переговорах сказав, що підписана угода не означає негайного припинення протестів, тому що ще очікують переговори з перевізниками. Румунські ЗМІ повідомляли, що уряд представив перший пакет заходів для допомоги фермерам і далекобійникам.

Також нещодавно Болгарія, Польща, Румунія, Словаччина й Угорщина вимагали від Євросоюзу ввести імпортні мита на зерно з України. Європейська комісія їм відмовила, проте наступного тижня планує запропонувати нові торгові заходи щодо України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця