<

Розповіли, які страви зі святкового столу категорично не можна давати дітям

13:39 | 25.12.2025 / Новини / /
Перегляди
30
/ Коментарі відсутні

Найбільше харчових отруєнь реєструють на другий-третій день після святкування.

Тож у пору новорічних та різдвяних свят батьки мають бути особливо уважними до їжі, яку вживатиме дитина, пише «20 хвилин».

Під час вживання їжі пам’ятайте про помірність та обмеження, тобто не змушуйте дитину спробувати всі страви, що є на столі. Не дозволяйте дитині вживати солодкі газовані напої та багато кондитерських виробів, особливо з кремом.

Замість газованої води краще використовувати соки або воду. Також підійдуть ягідні компоти, розбавлені кип’яченою водою.

Щоб дітям було веселіше, краї келихів можна прикрасити «снігом» – занурте на пів сантиметра перевернутий стакан в гарячу воду, а потім умочіть в цукор або цукрову пудру і прикрасьте часточкою фрукта. Добре буде виглядати з різнокольоровими соломинками для коктейлю.

Варто бути обережними з екзотичною їжею. Небажано ставити на дитячий стіл горіхи, мед, морепродукти – все це може викликати у малюків алергію. Також не варто давати дітям креветковий мікс.

Дітям до 2-3 років протипоказані копченості та ковбаси. Для них краще відварити або запекти негостре м’ясо. Дітям старшого віку дозволена нежирна шинка або шматочок шинки. Дітям 3-4 років не можна солоні та мариновані овочі, маслини та оливки.

Мариновані та смажені гриби, а також гострі страви (та ж морква по-корейськи) під забороною для дітей молодших 5-6 років. Всі ці частування містять велику кількість солі, спецій і оцту, що може негативно вплинути на нирки, шлунково-кишковий тракт, а також викликати алергію.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Грудня, Четвер
24 Грудня, Середа