<

Розповіли, як взяти участь у Радіодиктанті-2023

14:10 | 24.10.2023 / Новини / /
Перегляди
98
/ Коментарі відсутні

Радіодиктант національної єдності – щорічний флешмоб, який проводять у День української писемності та мови. У 2023 році це свято, приурочене до Дня пам’яті Нестора Літописця, відзначатимуть 27-го жовтня.

Коли і де слухати Радіодиктант, як взяти в ньому участь та куди відправити на перевірку, пише Апостроф.

Текст Радіодиктанту національної єдності-2023

У 2023 році текст для Радіодиктанту національної єдності написала Катерина Калитко – українська поетеса, перекладачка, авторка коротких прозових творів. Назва тексту – “Дороги України”. Читати його буде театральний та кіноактор, режисер, зірка фільму “Довбуш” Олексій Гнатковський.

Коли, де і о котрій слухати Радіодиктант-2023

27-го жовтня об 11:00 за київським часом текст Радіодиктанту національної єдності прозвучить на “Українському Радіо” та “Радіо Культура”. Також його транслюватимуть на телеканалі “Суспільне Культура” у прямому ефірі. Слухати Радіодиктант-2023 онлайн можна на YouTube-каналі “Українського радіо” або фейсбук-сторінці “Суспільного”.

Текст Радіодиктанту-2023 для самоперевірки буде опублікований у мережі 30-го жовтня об 11:00.

Як відправити свій диктант на перевірку

Після написання Радіодиктанту всі охочі зможуть відправити його на перевірку фахівців. Зробити це можна як електронною поштою, так і паперовим листом.

Якщо ви бажаєте надіслати диктант паперовим листом, важливо зробити це з 27-го по 29-те число включно. Адреса: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 26.

Якщо ви користуєтеся електронною поштою, сфотографуйте або відскануйте написаний текст і надішліть його на rd@suspilne.media до 11:00 30 жовтня.

Радіодиктант національної єдності – флешмоб, який проводять з 2000 року, щоб популяризувати українську мову, об’єднувати її носіїв та знавців.

У 2022 році Радіодиктант відбувся всупереч російським обстрілам та відключенням електроенергії. Понад 500 тисяч людей в Україні та інших країнах написали текст Ірини Цилик “Твій дім”, який зачитала актриса Ада Роговцева. Свої диктанти на перевірку відправили понад 40 тисяч людей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа