<

Розповіли, як саме у штатах померла операторка з України Галина Гатчнис

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:49 | 27.10.2021 / Новини / , , /
Перегляди
496
/ Коментарі відсутні

За свідченнями юридичних документів актор Алек Болдвін дістав револьвер і направляв його на камеру під час репетиції на знімальному майданчику, коли пролунав фатальний постріл.

В результаті операторка Галина Гатчинс загинула, а режисер Джоель Соуза отримав поранення, повідомляє BBC Україна.

Свідчення під присягою режисера Соузи та оператора Ріда Рассела пролили більше світла на те, що сталося. У судових документах ідеться, що Болдвіну вручили реквізитний пістолет і сказали, що він розряджений.

Соуза стояв позаду Гатчинс, коли все сталось, йдеться у свідченнях.

“Джоел заявив, що Алек сидів на лавці в церковній будівлі, і він вправлявся у діставанні пістолету збоку. Джоел сказав, що дивився через плече (Гатчинс. – Ред.), коли почув щось на кшталт удару батога, а потім хлопок”, – зазначено в заяві.

У документі зазначено, що 42-річна пані Гатчинс була поранена в груди.

“Джоел смутно пам’ятає, як (Гатчинс. – Ред.) поскаржилася на біль у животі й схопилася за нього. Джоел також сказав, що (Гатчинс. – Ред.) почала задкувати і їй допомогли опуститися на землю”, – йдеться в повідомленні.

Рассел, який стояв поруч із Гатчинс під час стрілянини, сказав чиновникам, що вона поскаржилася, що не відчуває своїх ніг.

Коли його запитали, як Болдвін поводився з вогнепальною зброєю на знімальному майданчику, Рассел відповів, що актор був дуже обережним і згадав про випадок, коли Алек переконався, що поруч із ним не було дитини-актора, перш ніж вистрілити з пістолета.

У п’ятницю чиновники заявили, що помічник режисера Дейв Голлс передав пістолет Болдвіну і сказав “холодна зброя”, що означає, що вона безпечна для використання.

Тим часом Серж Свєтной, головний електрик зйомок, написав у неділю у фейсбуці, що тримав Гатчинс за руки, коли вона вмирала, і звинуватив у її смерті “недбалість і непрофесіоналізм”.

У неділю член знімальної групи, яка працювала з Голлсом над іншим проєктом, повідомила, що висловила занепокоєння щодо безпечності його поведінки у 2019-му році.

У заяві, зачитаній під час вшанування пам’яті Галини Гатчинс у суботу, її чоловік Метью назвав смерть дружини “величезною втратою”. Він також опублікував фотографії пари з їхнім дев’ятирічним сином.

Читайте також:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота