<

Розповіли подробиці про атаковані у Севастополі кораблі рф

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:01 | 29.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
1011
/ Коментарі відсутні

Стало відомо, які саме російські кораблі Чорноморського флоту були уражені 29-го жовтня у тимчасово окупованому Севастополі.

Про декілька з них детально розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко, – передає УНІАН.

За його словами, можна говорити про серйозні пошкодження фрегата проекту 11356р “Адмірал Макаров” та морського тральщика проєкту 266м, шифр “Аквамарин-М” – “Іван Голубець”.

Коваленко зазначив, що “Адмірал Макаров” – носій 8 крилатих ракет “Калібр”: “Не один раз обстрілював територію України даним озброєнням”.

А тральщик “Аквамарин-М” – “Іван Голубець”. брав безпосередню участь у мінуванні виключної економічної зони України, тим самим блокуючи судноплавство, зазначив експерт:

“У будь-якому випадку, у результаті сьогоднішнього інциденту був пошкоджений не просто морський тральщик, а повноцінний військовий злочинець, який несе повну відповідальність за продовольчу кризу, як і інші кораблі Чорноморської флотилії рф”.

Фрегат “Адмірал Макаров” проєкту 11356р

Як зазначив Коваленко, у 2014 році, коли росія вторглася в Україну, були припинені поставки ряду комплектуючих російським кораблебудівникам. Одною з таких була газотурбінна корабельна установка М7Н2.

“Фактично, Україна своїми санкціями унеможливила подальшу реалізацію перспективного проекту 11356 для ВМФ рф, а зараз ми і зовсім можемо спостерігати, як цей проект множиться на нуль, діями якихось непізнаних надводних об’єктів!

Адже в складі ВМФ рф таких фрегатів всього три, і будувати нові вони не можуть. Хоча, помилка, не три, а тепер вже два. Адже поки фрегат на ремонті, він не в складі. А скільки триватиме ремонт і чи підлягає він йому взагалі – це ще більш цікаве Питання, відповідь на яке ми теж дуже скоро дізнаємося”, – розповів експерт.

Морський тральщик “Аквамарин-М” – “Іван Голубець” проекту 266м

За інформацією оглядача, цей корабель був введений до складу флоту в 1973 році. У складі ж Чорноморської флотилії рф таких кораблів всього чотири, і будувати подібні їм вони не можуть.

“Пошкодження, отримані “Іваном Голубцем” від якогось непізнаного надводного засобу, ще будуть уточняться. Але той факт, що він потребує ремонту, – незаперечний”, – додав Коваленко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця