<

Розповіли, чи будуть вихідні на травневі свята 2023 року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:33 | 18.04.2023 / Новини / /
Перегляди
1039
/ Коментарі відсутні

Щороку в травні українці отримують два додаткових вихідних дні, коли святкуються державні свята – 1-го (День праці) і 9-го травня (День перемоги над фашизмом). 1-ше травня випадає на понеділок, а 9-те травня на вівторок.

Про це пише ТСН.

Однак в Україні все ще запроваджений воєнний стан, який було подовжено наказом Президента від 19-го лютого до 20-го травня 2023 року. Тому згідно з законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», на період дії воєнного стану в країні скасовуються всі додаткові вихідні дні. Тобто українці відпочиватимуть лише в суботу та неділю, і матимуть в травні 8 вихідних.

Але кожен роботодавець може індивідуально ухвалювати рішення. В недержавних компаніях керівники мають право (хоч і не повинні) схвалювати додаткові вихідні дні на травневі свята 2023 року, щоб працівники могли відпочити.

Якщо воєнний стан після 20-го травня 2023 року не буде подовжено, то наступні додаткові вихідні чекають на українців аж в перший місяць літа. Зокрема, 4-го червня святкують Трійцю, яка випадає на неділю, а тому вихідний традиційно може бути перенесено на понеділок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота