<

Роспропаганда поширює відеоролик з дискредитацією служби в українській армії

14:39 | 2.04.2024 / Новини / , /
Перегляди
281
/ коментарі 2

Проросійські телеграм-канали 1-го квітня почали поширювати ролик «Його синок – еліта, а ти – м’ясо» українською, де показують життя дітей псевдоеліти та звичайних військових. У кліпі знялися двоє молодих акторів з Тюмені та Ярославля.

Про це пише російське видання “Агентство”, інформує Інститут масової інформації.

Як зазначає медіа, відео серед перших опублікував закритий телеграм-канал лідера “Мужского государства” Владислава Позднякова (564 тисячі передплатників). Той зазначив, що ролик зняли “для українських чоловіків, яких насильно відправляють в окопи гинути за київський режим, тоді як діти еліти кайфують”.

У ролику протиставляється життя двох молодих чоловіків, які живуть в Україні: нібито обидва хотіли відпочивати, розважатись, мандрувати, але батько одного з них вирішив, що другому молодому чоловікові це не треба, бо “його синок – еліта, а ти – м’ясо”.

Ролик закінчується фразою: “Ти знаєш, чиїх синів мобілізація не стосується”.

Видання з’ясувало, що роль сина “елітного” тата зіграв 26-річний Максим Громов – випускник Ярославського театрального інституту. Наразі актор живе в Москві, брав участь у виставах столичного театру “Антреприза”.

Напередодні виборів Громов знімався в пропагандистському ролику, який закликав людей голосувати. Тоді актор зізнався, що потрапив на знімання через чат з добору акторів.

Роль українського військового у відео виконав 31-річний Олександр Панов. Він закінчив Тюменський держінститут культури та театральний факультет Єкатеринбурзького театрального інституту. З 2009 до 2022 року Панов працював у Тюменському театрі ляльок і масок, зараз його немає в списку трупи. Сам Панов у своїй відеовізитці у 2022 році розповідав, що знімався у фільмах “Тобол” (поручик Назимов), “Братишка”, “Не поспішай”, “Любовна магія” та “Гадалка”. Живе актор у Тюмені.

Як зазначають, обидва актори відмовилися говорити з редакцією. Панов водночас перепросив, а Громов сказав, що журналіст помилився номером.

Редакція зауважує, що головна ідея ролика цілком реальна для Росії.

“Діти російських високопосадовців та бізнесменів уникли мобілізації. Одним з небагатьох публічних випадків стало відправлення до району бойових дій Миколи Пєскова, сина прессекретаря Дмитра Пєскова. У квітні 2023 року Пєсков-молодший сам розповів про це в інтерв’ю “Комсомольській правді”. За його словами, він побував на війні в Україні в складі ПВК Вагнера, проте переконливих відео- та фотосвідчень цього немає”, – зазначає видання.




коментарів: 2
  1. І скажіть що це не так хоча, і пропаганда сепоров рф, але нажаль це правда в укопах не має жодного сина мажора, пригадайте тільки батальон МОНАКО !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер