<

Росіяни зранку масовано атакували Запоріжжя: є постраждалі

13:25 | 29.09.2024 / Новини /
Перегляди
64
/ Коментарі відсутні

29-го вересня російські окупанти завдали низки ударів по місту Запоріжжя. У результаті обстрілу поранень зазнали щонайменше 16 людей, серед них – двоє дітей.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Станом на 14:00 відомо вже про 16 постраждалих. Внаслідок обстрілу поранені 9 жінок, 5 чоловіків та 2 дитини — хлопець 17 років та дівчинка 8 років. У лікарні залишаються дві постраждалі жінки.

Близько 07:00 він заявив, що росіяни масовано атакують Запоріжжя і поцілили по житловій забудові. У місті здійнялося кілька пожеж. Частково зруйновано багатоквартирний будинок. 

Згодом Федоров уточнив, що цього ранку росіяни завдали по Запоріжжю понад 10 ударів. У результаті зруйнована багатоповерхівка та приватні будинки. Під завалами можуть бути люди.

За даними ДСНС, станом на 07:40 внаслідок масованих авіаударів по обласному центру 4 людей отримали травми, з них один врятований.

“29-го вересня з 05:25 до 06:00 ворог завдав наймасованіших авіаційних ударів по місту Запоріжжю…Значних руйнувань зазнали багатоповерховий та 6 приватних будинків у різних районах міста. Сталося декілька загорянь”, – розповіли у ДСНС.

Під завалами багатоквартирного будинку може перебувати жінка. Надзвичайники проводять пошукові та аварійно-рятувальні роботи.

Очільник ОВА о 08:30 заявив, що кількість постраждалих зросла до шести – 2 чоловіків та 4 жінок. У лікарні наразі перебувають двоє – одна людина в тяжкому стані, ще одна – у середньому. Четверо потерпілих від госпіталізації відмовилися.

Пізніше стало відомо, що з-під завалів багатоповерхівки рятувальники дістали жінку. Її доставили у лікарню.

Близько 10:00, за даними ДСНС, внаслідок ворожого масованого авіаційного удару по Запоріжжю зросла кількість постраждалих до 11 людей, з них двоє врятованих. 

Вже о 12:40 стало відомо про 14 травмованих цивільних, серед них 9 жінок, четверо чоловіків і  17-річний підліток. За даними ОВА, двоє людей залишаються в лікарні, в тому числі жінка, яку рятувальники дістали з-під завалів. Її стан медики оцінюють як важкий.

Окрім цього, рятувальники ліквідували загоряння 9 автівок та 5 гаражів на загальній площі 300 кв.м. В інших місцях частково зруйнований один одноповерховий житловий будинок та ще 10 пошкоджених. Надзвичайники ліквідували загоряння газопроводу.

Аварійно-рятувальні роботи у місті завершено.

Крім того, як розповіли у пресслужбі Укрзалізниці, внаслідок обстрілу станції Запоріжжя-1 пошкоджено будівлю вокзалу та вікна в поїзді № 39 Запоріжжя – Солотвино. Постраждалих серед пасажирів та залізничників за попередніми даними немає.

Зазначається, що поїзди №37 Київ – Запоріжжя-1 та №85 Львів – Запоріжжя-1 будуть прийняті на станції Запоріжжя-2. Аналогічно рейси №128 Запоріжжя-1 – Львів буде відправлений зі станції Запоріжжя-2. 

Пізніше в Укрзалізниці уточнили, що зі станції Запоріжжя-1 до станції Запоріжжя-2 довозитимуть людей трансферними автобусами, поїзди чекатимуть пасажирів на посадку. У поїзді 40 Запоріжжя – Солотвине залізничники вже замінили пошкоджені вагони.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Вересня, Неділя