<

Росіяни атакували Харків ракетою іноземного виробництва

08:42 | 7.01.2024 / Новини / , , /
Перегляди
226
/ Коментарі відсутні

У прокуратурі Харківської області вважають, що зранку 2-го січня росіяни вдарили по обласному центру ракетою іноземного виробництва. Вона нагадує російський «Іскандер», але зібрана не так якісно, а також має технічні відмінності.

Про це пише Громадське з посиланням на речника Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка.

Наразі прокуратура спільно з іншими відомствами аналізує уламки хвостової частини ракети, яку виявили неподалік площі Свободи в центрі Харкова.

За словами Чубенка, на деяких агрегатах, де повинна вказуватися номенклатура країни-виробника, навмисно видалили всю інформацію. Це зробили за допомогою болгарки або напильника, додав речник прокуратури.

Крім того, написи всередині неакуратні. За словами речника прокуратури, зазвичай у ракетах радянського чи російського виробництва написи акуратні.

«Подекуди ставляться навіть прізвища працівників заводу, щоб встановити відповідальних — хто саме і що робив. Тут же такого нема. І ті надписи, цифри, абревіатури, які є, вони різнотипні», — додав Чубенко.

Також фахівці помітили технічні відмінності. Так, виявлена ракета на 10 мм більша в діаметрі від «Іскандеру»

«Відрізняється внутрішньо: це обмотка дротів, оскільки на “Іскандері” є захист від РЕБ, спеціальне керування. Тут воно відсутнє, тут дроти просто йдуть всередині цієї ракети», — зазначив Чубенко.

Проте сказати точно, що це ракета північнокорейського виробництва, фахівці поки не беруться. Водночас у прокуратурі також припускають, що росія могла перейти до більш недбалого вироблення ракет.

Нагадаємо, що 2-го січня близько 07:30 збройні сили рф завдали масованого ракетного удару по цивільних обʼєктах центральної частини Харкова. Зафіксовано три влучання ракет у Шевченківському районі. Дві людини загинули, ще 62 — поранені, повідомили в прокуратурі.

Правоохоронці знайшли уламки ракет. Огляд провели прокурори обласної прокуратури, слідчі поліції, працівники СБУ та співробітники Наукового центру Повітряних Сил Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя