<

Росія знову завдала ракетного удару по Україні: в областях працює ППО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:49 | 5.12.2022 / Новини / , /
Перегляди
3406
/ 1 коментар

Ближче до обіду 5-го грудня по всій території України пролунала повітряна тривога. У низці областей повідомили про вибухи та роботу протиповітряної оборони. Є інформація про загиблих та поранених внаслідок атак.

Про це повідомляє Громадське.

Запуск ракет

Глава Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов повідомив, що у небі над Україною багато ракет.

Речник Повітряних сил України Юрій Ігнат в етері телемарафону розповів, що росіяни традиційно запустили ракети з району Волгодонська, Каспійського та Чорного морів.

За його словами, рф передусім продовжує цілити по обʼєктах критичної інфраструктури. Уже вилетіли російські стратегічні бомбардувальники, і перша хвиля ракет запущена.

Ігнат зауважив, що окупанти можуть застосувати кілька хвиль атак, щоб розосередити ракети по всій території України та дещо заплутати дії української ППО.

Вибухи в Україні

На Полтавщині ОВА повідомляє про роботу ППО. У Запоріжжі пролунало кілька вибухів. Частина з них — це відлуння ворожих прильотів у передмісті. Ще частина — робота ППО, повідомив Анатолій Куртєв.

У селі Новософіївка Запорізької області зруйновано декілька приватних будинків, двоє людей загинули та двоє поранені, уточнив очільник ОВА Олександр Старух. Станом на 15:18 кількість поранених зросла до 3: постраждала дитина 1 рік 10 місяців.

Кореспонденти “Суспільного” повідомляють про вибухи в Одесі та області та звуки, схожі на вибухи, на Черкащині.

На Харківщині — повторні вибухи. Вибухи також чули на ДніпропетровщиніВінниччині таЧеркащині, пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Попередньо, це робота ППО. Вибухи у Вінницькій області чули й наші кореспонденти.

У небі працює українська авіація, зазначив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім. За його даними, над Миколаївщиною вже збили щонайменше три ракети.

На Київщині також працює ППО, написав очільник ОВА Олексій Кулеба. Він вказує про рух російських ракет у бік області.

У Херсоні також чути вибухи, повідомляють кореспонденти “Суспільного”.

Деякі телеграм-канали поширили неправдиву інформацію, начебто у Бориславі чули вибух, написав голова Львівської області Максим Козицький. Він наголосив, що станом на 15:00 це не підтвердилося. В області тихо.

Вимкнення світла та водопостачання

У низці областей повідомили про відключення електропостачання. Так, у Сумах та області додатково до графіків погодинних відключень застосовують аварійні вимкнення світла через перевищення лімітів споживання, вказують “Сумиобленерго”.

Частина Кривого Рогу залишається без світла, відключено деякі котельні та помпові станції, зазначив начальник військової адміністрації Олександр Вілкул.

“Утримуємо систему на генераторах, у мікрорайоні Макулан організовано підвезення води. Цистерни прибудуть о 15.30, місця роздачі дивіться на сайті та у фейсбук міськводоканалу”, — написав він.

На Миколаївщині відключили всі 10 черг графіку стабілізаційних відключень, щоб знизити навантаження на енергосистему, зазначили в “Миколаївобленерго”.

Тим часом в Одесі знеструмлені всі помпові станції та резервні лінії, тому в усіх споживачів відсутнє водопостачання. Після відновлення енергоживлення ситуація із водопостачанням стабілізується, запевнили в “Інфоксводоканалі”, якого цитує міськрада. Наразі також можливі перебої зі зв’язком.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 Травня, Неділя
11 Травня, Субота