<

Росія знову запустила ракети по Україні: у регіонах працює ППО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:31 | 29.12.2022 / Новини / /
Перегляди
742
/ Коментарі відсутні

Зранку 29-го грудня російська армія знову запустила по Україні ракети. У кількох регіонах спрацювала протиповітряна оборона.

Повітряні сили ЗСУ заявили, що росіяни вдалися до атаки з різних напрямків крилатими ракетами повітряного та морського базування з літаків стратегічної авіації та кораблів, пише Громадське.

Також зафіксована висока активність тактичної авіації окупантів.

Заступник голови Офісу президента Михайло Подоляк стверджує, що росіяни запустили по Україні понад 120 ракет.

Київ та область

У столиці пролунали декілька вибухів починаючи з приблизно о 8:24. Київська міська військова адміністрація повідомила, що над містом працює протиповітряна оборона.

Уламки збитої ракети пошкодили два приватні будинки в Дарницькому районі Києва. Також пошкоджено промислове підприємство в Голосіївскому районі та дитячий майданчик в Печерському районі.  Відомо про щонайменше трьох потерпілих у Києві, серед яких 14-річна дівчинка. Всіх госпіталізували.

Міський голова Віталій Кличко попередив, що у столиці можуть бути перебої зі світлом. Просить людей зарядити телефони та інші пристрої, а також зробити запас води.

Також про вибухи та роботу ППО у своєму регіоні неодноразово повідомляв очільник Київщини Олексій Кулеба.

Харків

У Харкові теж пролунали декілька вибухів, повідомив міський голова Ігор Терехов. За попередніми даними, є прильоти у Слобідському районі. Детальну інформацію уточнюють. Також у місті призупинили рух метрополітену, а згодом — знову відновили.

Одещина

У селі Степове уламки крилатої ракети потрапили у житловий будинок, розповів заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Наслідки уточнюють.

Голова ОВА Максим Марченко заявив, що над Одещиною підрозділи протиповітряної оборони збили 21 ракету. Внаслідок влучань є пошкодження енергетичної інфраструктури, тому в області відбуваються екстрені відключення електроенергії. 

Львівщина

Вибухи пролунали й у Львові: над цим регіоном теж спрацювала протиповітряна оборона.

Мер Андрій Садовий повідомив, що 90% міста залишилося без світла. Трамваї та тролейбуси у місті не курсують. Можуть бути перебої з водопостачанням. Львів переходить на роботу дизель-генераторів на об’єктах критичної інфраструктури.

Сумщина

Оперативне командування «Північ» заявило про збиття двох ракет над Сумською областю: спершу о 8:26, а потім — о 9:01.

Інші регіони

Також відомо про роботу ППО на території Полтавщини та Житомирщини.

А голова Миколаївської ОВА Віталій Кім стверджує, що над морем біля Миколаївщини вже збили п’ять ракет.

Через загрозу ракетної атаки у Дніпропетровській та Одеській областях ввели екстрені відключення, розповіли у ДТЕК. ️Це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі.

Знеструмлення

Через загрозу або наслідки ракетної атаки ввели екстрені відключення у Дніпропетровській, Одеській, Черкаській, Сумській, Житомирській та Миколаївській областях. ️У деяких регіонах це зробили превентивно: щоб уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі.

У Запоріжжі через ракетний обстріл знеструмило Дніпровську водопровідну станцію №2. Через це водопостачання тимчасово відсутнє або подається з пониженим тиском у Хортицькому районі, правобережній частині Дніпровського району і на Великому Лузі. За необхідності для населення організують підвіз води.

Станом на 10:30 відомо про часткові знеструмлення на залізниці на Донеччині, Харківщині, Сумщині, Київщині, Львівщині та Житомирщині. Через це із затримкою понад 30 хвилин прямують 8 поїздів.

До роботи залучили резервні тепловози, а пасажирів з «Інтерсіті+» до Краматорська пересаджують до резервних вагонів далекого сполучення під теплотягою. Жодного скасованого рейсу немає.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця