<

росія знову обстріляла Україну ракетами: у Києві загинула людина

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:03 | 26.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
508
/ Коментарі відсутні

Вранці 26-го січня росія знову завдала ракетного удару по території України.

Більшість ракет збила протиповітряна оборона, але є і влучання та жертви, пише Громадське.

Спікер Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що пуски ракети зробили близько шести літаків Ту-95, які, за попередньою інформацією, вилетіли з району Мурманської області. Вилетіли понад 30 ракет, які дістались до різних областей України.

Київ

Київська міська військова адміністрація спершу повідомила, що ворог випустив в напрямку столиці понад 15 крилатих ракет: усі збила українська ППО.

Згодом у Києві пролунав щонайменше один вибух. Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що вибухи пролунали в Дніпровському районі столиці. Всі служби слідують на місце. Деталі обіцяє розповісти згодом.

Також у Голосіївському районі одна людина загинула і двоє зазнали поранень. Потерпілих госпіталізували. За словами Кличка, це сталося внаслідок влучання ракети в нежитлову забудову. У КМВА перед цим казали, що у цьому районі постраждали люди через падіння частини ракети.

Одещина

Також вибухи пролунали в Одесі, зазначає “Суспільне”. Одеська районна державна адміністрація повідомила, що російські удари пошкодили щонайменше два об’єкти критичної енергетичної інфраструктури регіону.

Пізніше голова Одещини Максим Марченко заявив, що є влучання та пошкодження декількох об’єктів енергетичної інфраструктури в Одеській та інших областях України, тому виникли великі проблеми з електрикою. Запевняє, що енергетики вже почали ремонтні роботи, але усунення пошкоджень займе певний час.

Львівщина

Очільник Львівської області Максим Козицький о 9:26 заявив, що ракети вже перебувають у сусідній області та рухаються у напрямку Львівщини.

Через годину він уточнив, що у Львівській області все спокійно. Але попросив людей залишатися в укриттях, адже небезпека не минула.

Інші регіони

Про роботу ППО повідомили Київська ОВА та міський голова Вінниці Сергій Моргунов. А голова Житомирщини Віталій Бунечко запевнив, що звуки вибухів в його регіоні — це планові роботи наших військових. 

Спікер Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що у кількох областях є влучання ракет, зокрема на Вінниччині.

Відключення електрики

Через загрозу ракетних ударів у Києві, Київській, Одеській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Сумській областях превентивно застосували екстрені відключення електрики.

Так роблять, щоб уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота