<

Росія збільшила обстріли трьох прикордонних областей, – Маляр

03:15 | 18.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
185
/ Коментарі відсутні

За останній місяць ворог збільшив обстріли прикордонних областей – Харківської, Чернігівської та Сумської.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“За останній тиждень у період з 8 по 16 травня 2023 року російські війська здійснили 162 обстріли зазначених областей. Найбільше зазнала обстрілів Сумська область – 110. Чернігівська – 29. Харківська – 23.

Ворожа армія щодня стріляє по мирному населенню з різних видів озброєння та знищує цивільні об’єкти – садочки, лікарні, школи. Є загиблі та поранені, серед яких – діти”, – йдеться в повідомленні.

Маляр зазначила, що Росія веде війну без правил та системно порушує норми міжнародного гуманітарного права. Крім того, артилерійськими та авіаційними ударами у прикордонних областях ворог намагається постійно тримати у напрузі наші війська та не допустити їх задіяння на інших напрямках.

“На Бахмутському напрямку зараз: звільнені останніми днями у передмісті майже 20 квадратних км – не втратили. Рухаємось далі. На окремих ділянках маємо просування. У самому Бахмуті запеклі бої. Ворог дещо просувається.

Все, що у військовому розумінні, можна зробити в цій ситуації – наше командування та бійці роблять. Роблять професійно та на межі можливостей”, – наголосила Маляр.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота