<

Росія заявила, що готова передати Україні тіла загиблих під час падіння Іл-76

18:19 | 1.03.2024 / Новини / , , /
Перегляди
178
/ 1 коментар

Уповноважений із прав людини рф Тетяна Москалькова заявила, що росія готова передати українській стороні тіла військовополонених, які загинули під час падіння Іл-76 у Бєлгородській області 24-го січня.

Про це повідомили російське пропагандистське видання РИА Новости, The Moscow Times, пише «Українська правда».

«Для цього все необхідне з точки зору процедури є…. Тіла можуть бути передані згідно з процедурами, які існують», – сказала Москалькова.

Вона додала, що перебуває в контакті з представниками України у справі про падіння літака і що «українська сторона цікавилася можливістю передачі тіл».

Москалькова уточнила, що це питання вона обговорює з уповноваженим Верховної ради України Дмитром Лубінцем, якому до цього вона нібито «дала всі відповіді на запитання про інцидент».

«Щодо тіл − я одразу ж повідомила, що в нас є підтвердження і всі ДНК, які, за висновком експертизи, дають змогу зробити ідентифікацію особи», − заявила Москалькова.

Представник ГУР Андрій Юсов повідомив «УП», що Україна неодноразово зверталась до держави-агресора з приводу передачі тіл начебто загиблих на борту Іл-76 українських військовополонених.

«Робота в цьому напрямку триває. Як і розслідування щодо обставин того, що насправді відбулося з бортом Іл-76 і хто насправді там знаходився. Контакт із цього приводу є. Коли можна буде говорити про результати, ми повідомимо», − заявив Юсов.

«Українська правда» також звернулася за коментарем до українського омбудсмена Дмитра Лубінця.

Як повідомляли, вранці 24-го cічня в соціальних мережах і ЗМІ з’явилася інформація про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 в Бєлгородській області.

Російські чиновники та пропагандисти почали стверджувати, що на борту літака нібито перебували 65 полонених українських військовослужбовців, які перевозилися до Бєлгородської області для обміну.

Пізніше в цей день у Головному управління розвідки України заявили, що Україна не має достовірної та вичерпної інформації з приводу того, хто саме перебував на борту російського літака ІЛ-76 та в якій кількості.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця