<

Росія вивозить корисні копалини з окупованих частин України

07:30 | 5.07.2024 / Новини / , /
Перегляди
146
/ Коментарі відсутні

За даними Британської розвідки, росія вивозить через Керченський міст корисні копалини й мінерали з тимчасово окупованих територій України.

Про це пише Європейська правда.

Як стверджують у британському відомстві, українська влада вже неодноразово звертала увагу на цей грабунок.

“Залізна руда, вугілля, титан, уран, марганець, золото та літій присутні в Україні, майже напевно їх поклади є бажаною ціллю для росії, яка також шукає шляхи знекровити українську економіку, позбавляючи її доступу до ресурсів і руйнуючи інфраструктуру”, – йдеться в огляді.

Як стверджує британська розвідка, однією з причин того, що росія намагається покращити транспортну інфраструктуру на окупованих частинах України є те, що вона хоче видобути якнайбільше українських мінералів.

Зокрема, у відомстві згадали заяви окупантів про будівництво дорожньої та залізничної інфраструктури в Запорізькій області з метою зв’язати регіон з росією. Аналітики кажуть, що це слугує не тільки військовій меті, а й вивезенню зерна та мінералів.

Як приклад в огляді наводять видобуток залізної руди і її вивезення в районі Дніпрорудного у Запорізькій області.

“Потяги їдуть через Крим і Керченський міст у росію. Ця активність не позбавлена ризику, оскільки потяги їдуть через райони, де спостерігається висока активність українських партизанів”, – йдеться в огляді.

У попередньому огляді розвідка Британії стверджувала, що у росії вдаються до правового переслідування мігрантів, в основному з Центральної Азії, щоб змусити їх вступити у збройні сили та воювати в Україні.

Також розвідка оцінила ризики для російського уряду у зв’язку з практикою відправляти в’язнів на війну проти України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Липня, Понеділок
7 Липня, Неділя