<

росія використовує ядерну енергетику як зброю: Зеленський оголосив про нові санкції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:18 | 23.04.2023 / Новини / /
Перегляди
67
/ Коментарі відсутні

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 22-го квітня набули чинності три нових санкційних рішення щодо тих, хто вкладається в російську агресію й підтримує її.

Про це він говорив під час традиційного вечірнього звернення, передає ТСН.

До інших двох санкційних списків, за словами президента, потрапили фізичні та юридичні особи, які “допомагають обходити санкції проти Росії, тримають майно воєнних злочинців та залучені до знищення свободи як на території самої Росії, так і на нашій землі”.

“Передусім це черговий пакет санкцій проти російського ВПК – підприємств, які забезпечують армію-терориста. Цього разу до санкційних списків додано 322 компанії – виробники зброї, комплектувальних тощо”, – наголосив український лідер.

Володимир Зеленський підкреслив, що українські санкційні пакети синхронізуються із західними партнерами, щоб прибрати будь-які можливості для росії обходити санкції, оскільки такі схеми додають “часу цій війні” та “можливостей агресору”.

“Що жорсткіший санкційний режим проти Росії, що більше обмежень проти держави-терориста й усіх повʼязаних із нею осіб, проти всієї російської економіки війни, то швидшим буде й завершення агресії. І я дякую всім у світі, хто це розуміє”, – заявив президент.

Зеленський відзначив важливість того, що “почалася глобальна обмежувальна робота щодо російської атомної галузі”.

“Ця галузь не лише генерує кошти для бюджету агресора, а й допомагає ставити в залежність інші держави, на території яких реалізуються нібито “енергетичні” атомні проекти. Будь-яка енергетика для кремля – це зброя. Атомна енергетика для них – це також зброя”, – наголосив він.

Зеленський зазначив, що окуповану Запорізьку атомну станцію Росія використовує саме як зброю для шантажу світу катастрофою.

“Добре, що Британія, Америка, Франція, Японія, Канада утворили альянс, який має прибрати з глобального ринку атомну галузь держави-терориста”, – заявив український президент.

Володимир Зеленський також подякував за військову допомогу, яку цього тижня Україна отримала від США й Канаді, а також Естонії та Фінляндії, Словаччини (передала авіацію),  Нідерландів, які посилили українську ППО та спільно з Данією ухвалили рішення щодо танків. 

Президент виловив вдячність Швейцарії за нові санкційні кроки проти російських терористів та висловив сподівання, що нові рішення Німеччини  “забезпечать більше миру в нашому небі, і… можуть бути нові кроки, які принесуть більше миру нашій землі”. 

Традиційно президент висловив вдячність воїнам на фронті, які ведуть бої “у найжорсткіших місцях передової – Марʼїнка та Бахмут, Авдіївка, Лиманський напрямок”. 

“Дякую воїнам ЗСУ, Нацгвардії, прикордонникам… Окремо сьогодні відзначу підрозділ ГУР МО Тимура, який воює в Бахмуті. Дякую, хлопці, за вашу сміливість і результативність!” – сказав Зеленський.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця