<

росія вдарила по військових ЗСУ, яких зібрали на нагородження: загинули понад 20 бійців

12:10 | 5.11.2023 / Новини / , , , /
Перегляди
617
/ коментарі 3

Російська армія завдала удару по українських воїнах в прифронтовому селі Запоріжжя, яких, ймовірно, зібрали в одному місці, щоб нагородити на честь Дня артилерії, попередньо може йтися про понад 20 загиблих.

Про це пише Українська правда з посиланням на джерело в МВС, голову Закарпатської ОДА Віктора Микиту та військових у соцмережах.

У соцмережах з’явилося відео одного з військових, який повідомив, що у бригаді, яка стоїть у Запорізькій області, сталася надзвичайна подія. За його словами, один з офіцерів вирішив провести урочисте нагородження бригади у прифронтовому селі.

Військовий додав, що загинуло «дуже багато» захисників та цивільного населення.

Джерело «Української правди» в МВС підтвердило цю подію.

«3-го листопада близько 10:00-11:00 години під час вручення нагород бійцям ЗСУ на території прифронтової зони Запорізької області внаслідок влучання ракети в місце, де власне відбувалось нагородження, загинуло попередньо понад 20 військових, в тому числі колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Возний Володимир Миколайович, нещодавно переведений на службу в РТЦК Запорізької області», – повідомили виданню.

Про цю інформацію непрямо повідомляє й очільник Закарпатської області Віктор Микита.

Сама 128 бригада наразі не надає ніякої інформації. «Українська правда» також звернулася до ОСУВ «Таврія» за коментарем, але наразі не отримала відповіді.

«Прошу всіх краян, громади, підприємців у закладах громадського харчування утриматися в наступні декілька днів від будь-яких розважальних заходів, концертів тощо… Після офіційної інформації та з дозволу 128-ї ОГШБр буде розпорядження про вшанування полеглих воїнів», – написав Микита.

Оновлено о 22:50.

Стратком ЗСУ офіційно повідомляє, що 3-го листопада на Запорізькому напрямку противник завдав підступних ударів по 26-ти населених пунктах у Запорізькому, Пологівському та Василівському районах.

Зокрема, вдарив ракетою «Іскандер-М» по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці.

Наразі триває з’ясування обставин.

Збройні Сили України співчувають кожній сім’ї, чиїх рідних забрала російська агресія.




коментарів: 3
  1. Це я злочин ,зібрати воїнів в одному місці ,та ще й біля лінії фронту .Нікому ця показуха не була потрібна ,а хлопців наших нема .

  2. от молодці..
    А та сволота яка видала наказ для скупчення великої кількості людей в прифронтовому селі чому там сама не вишикувалась?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя