<

Росія буде використовувати церкву для легітимації війни у світі, – спецслужби Польщі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:04 | 14.02.2023 / Новини / , , , /
Перегляди
387
/ 1 коментар

У польській розвідці прогнозують, що росія використовуватиме православну церкву на міжнародному рівні для легітимації війни рф проти України.

Про це заявив заступник міністра-координатора розвідслужб Польщі Станіслав Жарин, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на Ліга.нет.

“Слід очікувати, що православна церква може бути використана на міжнародному рівні для легітимації війни, а також для поляризації та радикалізації західних громад, у яких діє церква. Це типовий modus operandi (метод дії), який використовується для гібридних атак проти західних країн”, – заявив Жарин.

Він наголосив, що Володимир Гундяєв, який називає себе “патріархом рпц кирилом”, довгі роки був функціонером російського режиму, і він – “людина влади з дуже важливою функцією для режиму”.

Жарин заявив, що дії Гундяєва – це спроба використовувати релігійні маніпуляції для консолідації суспільства, спроба представити російський агресивний імперіалізм як “боротьбу добра і зла” та спроба спотворити образ росії, яку він представляє як “притулок моральних цінностей”.

За словами представника польської розвідки, симптоматично, що рпц нещодавно оприлюднила листи патріархів з різних країн, які використовувалися, щоб показати, що православні громади за межами росії нібито підтримують дії рф проти України.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 Травня, Неділя