<

Росія атакувала Україну ракетами: є влучання і постраждалі

09:03 | 15.02.2024 / Новини / , /
Перегляди
401
/ Коментарі відсутні

Сьогодні зранку, 15 лютого, росія здійснила чергову масовану ракетну атаку на Україну, застосувавши стратегічну авіацію. Повітряна тривога тривала по всій території країни.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, а також місцева влада, пише Громадське.

Київ

Повітряна тривога в столиці тривала понад дві години. Протиповітряна оборона збила всі ворожі ракети, які летіли на Київ, повідомили у міській військовій адміністрації. Минулося без жертв і руйнувань.

Запорізька область

В обласному центрі було чутно звуки вибухів, повідомив очільник обласної військової адміністрації Іван Федоров. Попередньо відомо, що було влучання по обʼєкту інфраструктури в Запоріжжі.

За попередніми даними, постраждали чотири людини, написав секретар міської ради Анатолій Куртєв. Пошкоджень зазнали багатоквартирні будинки, заклад освіти та приміщення об’єкта торгівлі (вибито вікна, пошкоджено покрівлі).

Львівщина

За попередньою інформацією, на область летіло понад 10 ракет, працювала ППО. У Львові було чутно звуки вибухів. За інформацією міського голови Андрія Садового, є влучання в об’єкт інфраструктури.

Внаслідок атаки постраждали три людини, зокрема, чоловік і жінка, які живуть у будинках на Науковій. У них різані рани. Допомогу їм надали на місці, пише голова ОВА Максим Козицький. Ще одного чоловіка з гематомою надбрівної ділянки госпіталізували.

На місці влучання спалахнула пожежа. У 16 житлових будинках на Науковій вибуховою хвилею вибило частину вікон, пошкоджені машини, які були припарковані поруч. Тролейбусну, Трускавецьку та Наукову вулиці у Львові тимчасово перекрили для руху транспорту, зазначив Максим Козицький.

Хмельниччина

В області є ушкодження цивільних об’єктів, написали в обласній військовій адміністрації. Внаслідок обстрілів двоє людей отримали поранення, повідомив «Суспільному» перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. Вони — у стані середньої важкості.

Дніпропетровщина

росіяни атакували обʼєкти цивільної інфраструктури, зазначив начальник ОВА Сергій Лисак. Деталі він пообіцяв надати пізніше.

Полтавщина

У Миргородському районі області є влучання у складське приміщення, зазначив очільник ОВА Філіп Пронін. Це спричинило пожежу на площі 100 метрів квадратних. Минулося без загиблих і поранених.

Київщина

Вранці росіяни атакували область ракетами. Повітряна тривога тривала понад дві години, працювали сили ППО. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не було. Минулося без жертв і постраждалих, повідомив голова ОВА Руслан Кравченко.

Падіння уламків ворожих ракет зафіксували у двох населених пунктах одного з районів області. Є інформація про пошкодження 7 приватних будинків, декількох господарчих споруд та автомобіля. У будинках вибиті вікна, пошкоджені фасади, дахи.

У Бучанській громаді, зокрема, внаслідок вранішніх обстрілів пошкоджено пʼять приватних житлових будинків. Через падіння уламків вибиті вікна, пошкоджений дах, зазначив міський голова Анатолій Федорук.

Івано-Франківщина

Під час ранкової тривоги Сили оборони збили ворожу ціль на території області. Внаслідок падіння уламків відбулося незначне загоряння покрівель господарських будівель — пожежу вже загасили. Обійшлося без жертв і значних руйнувань, написала голова ОВА Світлана Онищук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота