<

Російські спецслужби вербували у Польщі українських біженців, – WP

16:15 | 19.08.2023 / Новини / , , /
Перегляди
198
/ 1 коментар

У Польщі місцеві правоохоронці викрили групу завербованих спецслужбами рф українських біженців – вони мали стежити за перевезенням зброї для України та готувати диверсії.

Про це пише Українська правда, посилаючись на The Washington Post

У Головному розвідувальному управлінні Генштабу ЗС рф доручали завербованим особам здійснювати розвідку морських портів Польщі, встановлювати відеокамери вздовж залізниць та закладати пристрої стеження у військових вантажах, пише видання.

Також російські спецслужбісти ставили завербованим завдання пускати під укіс поїзди, які перевозять зброю для України, йдеться у публікації WP.

Повідомляється, що серед затриманих – 12 українських біженців, один росіянин і троє громадян Білорусі. Польський правоохоронець, який бере участь у розслідуванні, повідомив WP, що їм було доручено вчиняти підпали і вбивства.

«За даними Служби внутрішньої безпеки Польщі (ABW), москва вербувала біженців, використовуючи, зокрема, російськомовні телеграм -канали. Оголошення для потенційних диверсантів розміщалися серед пропозицій про роботу та оренду житла. В оголошеннях обіцяли заплатити кілька доларів за розміщення антиамериканських та антинатовських гасел. Після цього пропонувалися складніші завдання за більшу платню. Завербованим платили криптовалютою та банківськими переказами з невідстежуваних рахунків», – розповідає видання.

Польські правоохоронці виявили потенційних диверсантів випадково, пише WP. Перехожий помітив об’єктив камери, що визирав з-за кущів на важливій ділянці траси, та повідомив про це відповідним органам. Використовуючи дані камер та іншу інформацію, правоохоронці вийшли на все угруповання.




один коментар
  1. Нічого нового ,в Україні бидло злодійське керує країною ,то що хотіти від таких же прокацапських біженців ,за копійку готове своє гівно їсти .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок