<

Російські окупанти масово захоплюють цивільних у заручники – Верещук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:11 | 6.04.2022 / Новини / , /
Перегляди
215
/ Коментарі відсутні

Віце-прем’єр-міністерка Ірина Верещук каже, що російські окупанти масово захоплюють мирних українців, але провести обмін російських військовополонених на цивільних українців забороняє міжнародне гуманітарне право.

Про це повідомила Верещук в ефірі національного телемарафону на каналі Freedom UA, – передає УП.

“У нас багато цивільних людей перебувають у заручниках – це мери міст, журналісти, волонтери, священики, жінки, які працювали продавцями – просто люди, котрі ніколи не брали зброї. Вони сьогодні заручники у терористів. І у нас нема на кого їх міняти.

Я питаю тих людей, з якими веду переговори: “Нам треба захоплювати росіян по всьому світу і виставляти їх як обмінний фонд?! Як нам зробити так, щоб ви відпустили наших журналістів та наших священиків.

Як нам робити – ми ж цивілізована країна, не пірати, не терористи. Ми не можемо захоплювати цивільних людей”, – повідомила Ірина Верещук.

Міністерка пояснила, що Женевські конвенції забороняють проводити обмін військовополонених на цивільних. Тож росіяни навмисне чинять воєнні злочини із захоплення в заручники мирних українців.

Верещук звернулась до міжнародних правозахисних організацій допомогти Україні в тиску на росію, аби вони звільнили захоплених в заручники журналістів, священнослужителів та звичайних українців.

За її словами, наразі в полоні України перебуває близько 600 російських військовополонених. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота