<

Російські купанти обстрілюють коридор в Маріуполь, у місті гуманітарна катастрофа — Верещук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:01 | 11.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
168
/ Коментарі відсутні

Віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що у Маріуполі Донецької області гуманітарна катастрофа.

В ефірі всеукраїнського марафону міністерка повідомила, що 10 березня з Маріуполя знову не вдалося евакуювати жодну людину і не вдалося доставити гуманітарний вантаж людям, які страждають від голоду та спраги.

«300 тисяч людей сьогодні страждають від голоду і холоду, ворог мстиво, злостиво не дозволяє допомогти їх врятувати. Дивує така ненависть саме до Маріуполя».

За словами Верещук, зараз залишився лише один наземний шлях із Маріуполя до Запоріжжя, решту знищено чи заміновано. Щойно український гуманітарний вантаж виїжджає на трасу, російські окупанти обстрілюють вантаж і напрямок руху, не даючи проїхати жодного кілометра.Читайте також:

У зверненні міністерка додала, що в Маріуполі гуманітарна катастрофа, люди перебувають під обстрілами російських військ.

9 березня росія завдала удару по пологовому будинку та дитячій лікарні в Маріуполі. У міськраді заявили, що корпус, де нещодавно лікувалися діти, зараз повністю знищено, загинули троє людей, 17 — постраждали. 10 березня окупанти здійснили новий авіаналіт на Маріуполь.

За словами радника мера Маріуполя Сергія Орлова, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого у місті загинули 1170 мирних жителів. Жителі Маріуполя залишаються без води, тепла, електроенергії та газу, а російські окупанти не пропускають у місто гумконвої та не випускають цивільних зеленим коридором.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя