<

Російські хакери взяли на себе відповідальність за атаку на «Київстар»

12:03 | 13.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
377
/ Коментарі відсутні

Російські хакери із так званої групи «Солнцепек» взяли на себе повну відповідальність за кібератаку на українського оператора мобільного звʼязку «Київстар».

Інформація про це зʼявилася у телеграм-каналі під назвою «Солнцепек», пише Громадське.

Там заявили, що хакерська група нібито знищила 10 тисяч комп’ютерів, понад чотири тисячі серверів, усі системи хмарного зберігання даних і резервного копіювання.

«Ми атакували «Київстар», тому що компанія забезпечує зв’язком ЗСУ, а також державні органи й силові структури України», — вказано у повідомленні.

Зазначимо, що ситуація зі збоєм у роботі мобільного оператора «Київстар» не стала на заваді роботі українських бійців на лінії фронту, повідомляв начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в етері телемаратону 12 грудня, цитувало «Слово і Діло».

За його словами, безпосередньо на лінії фронту військові користуються дещо іншим зв’язком. Фітьо зазначив: «Поки що немає впливу ситуації абсолютно на дії військовослужбовців. Для звичайних цивільних є якісь незручності, але для військовослужбовців [збій у роботі національного оператора] абсолютно не має жодного значення».

Нагадаємо, зранку 12-го грудня в роботі одного з найбільших мобільних операторів України — «Київстар» — стався технічний збій. Згодом у компанії підтвердили, що стали жертвою «потужної хакерської атаки».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа