<

Російський прикордонний корабель протаранив військовий український буксир в Азовському морі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:51 | 25.11.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

25-го листопада під час запланованого переходу з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України. Так зване “прикордонне управлінняе Федеральної служби безпеки Росії по республіці Крим” заявляє, що українські кораблі перетнули державний кордон РФ та неправомірно зайшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря РФ.

Про це заявили на офіційній сторінці ВМС ЗСУ в фейсбук.

Кораблі Військово-Морських Сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів “Бердянськ” і “Нікополь” та рейдового буксиру “Яни Капу” здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря. Про намір здійснювати перехід заздалегідь було поінформовано відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.

Проте, всупереч Конвенції ООН з морського права та Договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки, прикордонні кораблі РФ – прикордонні катери типу “Соболь”, пскр “Дон”, катери типу “Мангуст”, мпк “Суздалец” здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України.

Прикордонний корабель “Дон” здійснив таран нашого рейдового буксиру, в результаті якого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик. Диспетчерська служба окупантів відмовляється забезпечити право свободи судноплавства, гарантоване міжнародними угодами.

“Отже, РФ в черговий раз продемонструвала свою агресивну сутність та повне нехтування нормами міжнародного права. Кораблі ВМС ЗС України продовжують виконання завдань із дотриманням усіх норм міжнародного права. Всі незаконні дії фіксуються екіпажами кораблів і Командуванням Військово-Морських Сил ЗС України та будуть передані компетентним міжнародним органам”, – йдеться в повідомленні.

Так званим “прикордонним управлінням Федеральної служби безпеки Росії по республіці Крим” була опублікована відповідь, – повідомляє Апостроф.

“Сьогодні вранці близько 7:00 за московським часом три корабля Військово-морських сил України в порушення статей 19 і 21 Конвенції Організації Об’єднаних Націй з морського права, що визначають право прибережної держави на забезпечення безпеки в морському просторі, перетнули державний кордон Російської Федерації, неправомірно зайшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря Російської Федерації”, – йдеться в заяві.

При цьому, в прес-службі “ФСБ по Криму” стверджують, що українські військові кораблі продовжують рух до Керченської протоки.

“Разом з тим, до теперішнього часу заявки встановленим порядком не подано, в графік проходу кораблі не включені. Кораблі небезпечно маневрують, не підкоряються законним вимогам російської влади”, – говорять окупанти.




коментарів: 2
  1. Будь-який договір укладений з росією не вартий навіть того паперу, на якому він написаний…

  2. об`ективності заради…

    “Не надейтесь, что единожды воспользовавшись слабостью России, вы будете получать дивиденды вечно. Русские всегда приходят за своими деньгами. И когда они придут — не надейтесь на подписанные вами иезуитские соглашения, якобы вас оправдывающие. Они не стоят той бумаги, на которой написаны. Поэтому с русскими стоит или играть честно, или вообще не играть.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа