<

Родичі звільненого азовця з Ківерцівщини Володимира Лучка розповіли про його стан

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:35 | 23.09.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
2130
/ Коментарі відсутні

Звільнений з російського полону волинянин-азовець Володимир Лучко перебуває у госпіталі. Рідні хлопця дізналися про те, що він – у списках на обмін, вночі 21-го вересня.

Зі слів мами азовця Оксани, нині Володимир проходить обстеження в одній із медичних установ країни, повідомляють Волинські Новини.

«Він іще поки не вдома. Хлопці перебувають у шпиталі», – зазначила матір.

Станом на 22-ге вересня жінка зауважила, що поки що не знає, де саме перебуває Володимир, оскільки не має «тісного телефонного зв’язку» із ним. Проте зазначила, що за попередньою інформацією, молодий чоловік не поранений, а проходить обстеження.

Пані Оксана розповіла, що до останнього не знала, що її син – у списках на обмін. Каже, що дізналась про звільнення своєї дитини близько опівночі 21-го вересня.

Окрім цього, жінка зазначила, що про те, що Володимир у полоні, дізналась під час операції із виведення захисників Маріуполя з «Азовсталі» під контролем Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Сестра Володимира Любава Наконечна не може стримати емоцій і сліз радості:

«Він одразу подзвонив нам, точніше, своєму рідному брату Роману. Десь о першій ночі. Ми майже всю ніч спілкувалися. Те, що він та інші пережили за нас усіх, за наш мир – це просто жах. Але головне – він їде додому».

Володимир зізнається, що почувається жахливо, утім намагається жартувати: «Жити буду!» – розповідає Любава.

Зі слів Любави, у телефонній розмові з рідними Володимир розповів, що у полоні зазнавав побоїв від окупантів, утім нині його стан здоров’я можна назвати задовільним.

На запитання щодо морального стану звільненого Героя відповіла:

«А як ви думаєте? Звісно, жах, але тримається. Він сказав, що йшов туди заради своєї країни. Повірте, там, де вони були, їм усім було несолодко. Все залежить від духу людини, адже наш дух – це наша сила.

Ми віримо, що ці хлопці з часом опанують це все, але війна – це несамовитий жах, який не забути. Та вони настільки мужні й відважні, що цього всього не покажуть».

Нагадаємо: Серед звільнених з полону азовців був волинянин Володимир Лучко




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок