<

Рідні просять проголосувати за петицію про присвоєння звання Героя України загиблому військовому з Устилузької громади

15:11 | 27.05.2024 / Новини / , , /
Перегляди
254
/ Коментарі відсутні

Захиснику з Устилузької громади Роману Макаревичу просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала дружина воїна Вікторія Макаревич.

“Прошу присвоїти звання Героя України (посмертно) моєму чоловікові, захиснику нашої Батьківщини, старшому солдату, розвіднику-саперу 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого (в/ч А1008) Макаревичу Роману Петровичу, 08.03.1983 року народження”, – йдеться у тексті петиції.

Війна для Героя розпочалась коли він був строковиком у 18 років, хлопець став свідком Скнилівської трагедії у 2002 році. 15 років був працівником ОВС та Національної поліції, де отримав звання “майор поліції”.

Після вторгнення росії в Україну в 2014 році Роман вирушив на фронт на Донеччину. У 2015 році – ніс службу на Луганщині, а з 2016 року під прикриттям забезпечував громадський порядок у Сєверодонецьку. У 2020 році підписав контакт на військову службу в 14 ОМБ ім. князя Романа Великого, де і зустрів повномасштабну війну.

23-го травня 2023 року збройними формуваннями російської федерації було здійснено скидання боєприпасу з квадрокоптеру на позиції в районі населеного пункту Лиман Перший, Купянського району, Харківської області де Роман Макаревич одержав поєднане вогнепальне осколкове поранення грудей та кінцівки. Однак, і надалі продовжував захищати нашу Україну.

Загинув 4-го квітня 2024 року під час виконання бойового завдання із захисту Батьківщини, в результаті ворожого обстрілу в районі населеного пункту Кіндрашівка Харківської області.

Нагороджений медалями “За військову службу Україні”, “15 років сумлінної служби”, “Учасник АТО”, відзнаками МВС України “За відзнаку в службі” II ступеня, “За протидію дитячій злочинності”.

“Його гаслом було “Все буде добре, за нами правда, з нами Бог та Україна”! Він був найкращим чоловіком, люблячим батьком для своїх донечок, хорошим сином та вірним другом!

Вічна пам’ять і шана всім, хто віддав життя за Україну! Жорстока війна забирає найкращих, Рома був, є і назавжди буде для нас Героєм! Тому звертаюсь до Вас пане Президенте визнати це на офіційному рівні, присвоївши йому звання Героя України (посмертно)!” – написала дружина.

Підтримати петицію, віддавши за неї свій голос, можна за посиланням.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Липня, Субота
26 Липня, П’ятниця